Hâlâ ‘Vurulduk ey halkım, unutma bizi’ diyor

Güncelleme Tarihi:

Hâlâ ‘Vurulduk ey halkım, unutma bizi’ diyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2021 07:00

Araştırmacı gazeteciliğin önde gelen isimlerinden Uğur Mumcu’nun Ankara’daki evinin önünde bombalı suikasta uğramasının üzerinden 28 yıl geçti.

Haberin Devamı

Mumcu, 24 Ocak 1993’te Karlı Sokak’taki evinin önünde duran otomobiline yerleştirilen bombalı saldırıyla hayatını kaybetmişti. Suikastı, İBDA-C ve Hizbullah gibi örgütler üstlense de aradan geçen 28 yıla rağmen cinayetin üzerindeki sis perdesi aralanamadı. Türkiye’yi sarsan suikasta ilişkin ilk yargılamalar, Mumcu’nun ölümünden 7 yıl sonra başladı. Mumcu suikastı ile Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Prof. Dr. Muammer Aksoy ve Doç. Dr. Bahriye Üçok cinayetlerini de kapsayan davanın adı ‘Umut’ oldu. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, cinayetlerin ardındaki sırrı tam olarak ortadan kaldıramadı.

CEZA ALANLAR OLDU

Davada, 3 sanık “yasadışı Tevhid-Selam ve Kudüs Ordusu örgütünü kurmak ve yönetmek” suçundan, 5 sanık ise aynı örgüte üyelikten çeşitli sürelerde hapis cezalarına mahkûm edildi. Bu kapsamda sanıklardan Mehmet Ali Tekin, Hasan Kılıç ve Ekrem Baytap, “silahlı suç örgütü kurma ve yönetme” eylemlerinden 12 yıl 6’şar ay hapisle cezalandırıldı.

Haberin Devamı

Hâlâ ‘Vurulduk ey halkım, unutma bizi’ diyor
Uğur Mumcu’nun ardından Karlı Sokak’ta geriye kalan...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!