‘Hakkım helal olsun oğlum, ağlamayacağım’

Güncelleme Tarihi:

‘Hakkım helal olsun oğlum, ağlamayacağım’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2008 14:21

HAKKARİ’de teröristlerin döşediği mayına basarak şehit düşen Kayserili komando onbaşı Ahmet Dursun, doğum yeri olan Sarız İlçesi Damızlık Köyü'nde düzenlenen törenle torağa verildi.

Haberin Devamı

İŞTE ŞEHİT CENAZESİNDEN FOTOĞRAFLAR

Şehit için önce ilçe meydanında tören düzenlendi. Buradaki törene katılan kadınlar, ‘Hepimiz askeriz, silah isteriz’ diye slogan attı. Şehit babası Ali Dursun ise, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun önüne gelip, “Vatan sağolsun oğlum, hakkımını helal ediyorum. Ağlamayacağım” diye seslendi

Sarız İlçesi'nde düzenlenen cenaze törenine Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Tümgeneral M. Veysi Ağar, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Tarınç, 12'nci Hava Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Demiral, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, AKP milletvekillleri Sadık Yakut ile Ahmet Öksüzküzkaya, siyasi partilerin il başkanları, protokol mensupları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Garnizon Komutanı M. Veysi Ağar, Dursun ailesine başsağlığı diledi. Şehitin en büyük kardeşi Yusuf Dursun komutana sarrılarak, “Beni de askere alın, kardeşimin koğuşuna götürün. Teskeresine kalan 40 günü ben tamamlamak istiyorum” dedi.

İlçe meydanında toplanan çoğunluğu kadın yaklaşık 3 bin kişi sık sık terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atıp tekbir getirerek, “Hepimiz Ahmediz” diye bağırdı. Özellikle kadınlar, “Hepimiz askeriz, silah isteriz” diye slogan attı. Bunun üzerine Garnizon Komutan Tümgeneral M. Veysi Ağar, “Türk gençliği böyle oldukça bizi kimse yıkamaz” dedi.

AİLESİNDEN DUYGULANDIRAN SÖZLER

Bu sırada şehidin kızkardeşleri Ayşe ve Eşe bayıldı. Baba Ali Dursun, Sarız İlçesi'ndeki törende, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun önüne gelerek, “Vatan sağolsun oğlum, hakkımı helal ediyorum. Ağlamayacağım” dedi. Anne İnsaf “Vatan sağolsun” derken, kız kardeşleri de “Ne mutlu bize ki bizi şehit bacısı yaptın” diyerek ağladı. Verilen sakinleştirici ilaçların etkisiyle yürüyemediği için tören alanına tekerlekli sandalye ile gelen şehidin kardeşi Mehmet ise, ağabeyinin tabutunu sarılıp ağladı. Sürekli ağlayan ve zaman zaman da bayılan şehidin anne ve kız kardeşlerini, tören alanındaki kadın astsubaylar ellerinden tutarak, teselli etmeye çalıştı. Bir ambulans ile iki sağlık görevlisi alanda hazır bekletildi.

‘ŞEHİTLER ÖLÜ DEĞİL, DİRİDİR’

Şehitin cenaze namazını Kayseri Müftüsü Şaban İşlek kıldırdı. Namaz öncesi konaşan müftü Şaban İşlek şunları söyledi:

“Bir cennet vatanın bedelini ödüyoruz. Meyve veren ağaç taşlanır. Biz de bu vatan için bedel ödüyoruz. İnşallah b son şehit olur. Ne mutlu bu anne ve babaya ki şehit anne ve babası oldular. Acımız elbette büyük. Allah, ‘Şehitlere ölüler demeyin bilakis onlar diridirler ancak siz farkında değilsiniz’ buyurmaktadır. Peygamberimiz, şehitlerin şehadet anındaki güzelliği yaşamak için, tekrar tekrar ölüp dirilmek istediklerini söylemiştir. İnşallah bu son şehidimiz olur” dedi.

ÇATLI ADINA ÇELENK
Tören alanına Abdullah Çatlı adına gönderilen çelenk dikkati çekti. Çelenk, kısa bir süre sonra, tabutun çevresindeki bulunduğu yerden askerler tarafından alınarak, bir köşeye atıldı.

Kılınan namazın ardından şehidin cenazesi, ilçeye bağlı Damızlık Köyü'ne götürülerek toprağa verildi. Köyde şehidin evi başta olmak üzere tüm evler ve köyün girişi Türk bayraklarıyla donatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!