Hakkari'de köy ve mezra yolları kapandı; kar kalınlığı 30 santim oldu

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride köy ve mezra yolları kapandı; kar kalınlığı 30 santim oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2021 10:28

HAKKARİ'nin kırsal kesimleri ile Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde dün gece kar yağışı etkili oldu. Yüksekova merkezdeki kar kalınlığı, 30 santimetreyi buldu. Hakkari merkez ile Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde 96 köy ile 193 mezranın yolu, kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Hakkaride köy ve mezra yolları kapandı; kar kalınlığı 30 santim oldu
Hakkari'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, özellikle dünden itibaren düşmeye başladı, ardından da kar yağışı etkili oldu. Yoğun kar yağışıyla özellikle Yüksekova ilçesi, beyaza büründü. Gece başlayan ve sabah saatlerine kadar etkili olan kar yağışıyla ilçe merkezindeki kar kalınlığı, 30 santimetreye ulaştı. Araçlar ve evler, kara gömülürken, Yüksekova'da 57 köy ve 77 mezra, Şemdinli'de 18 köy ve 69 mezra, Hakkari kırsalında ise 21 köy ile 47 mezranın yolu ulaşıma kapandı.  

Yüksekova merkezdeki yoğun kar nedeniyle sürücüler ise yollarda zor anlar yaşadı. Karla mücadele ekipleri, sabah saatlerinden itibaren çalışma başlattı. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, köy ve mezra yollarını, belediye ekipleri ise Yüksekova ilçesindeki cadde ve sokakları kardan temizlemek için çalışma yapıyor.

Haberin Devamı

DONAN SU BORULARI İÇİN EL POMPALI ÇÖZÜM

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, geceleri hava sıcaklığı, zaman zaman eksi 15 dereceye kadar düşüyor. Kar yağışı ile birlikte soğuk havanın etkili olduğu ilçeye bağlı, 70 haneli Kerem Zeydan Mahallesi'ndeki su boruları ise dondu. Susuz kalan mahalleli, donan su şebekesini, lastik şişirmek için kullanılan el pompası ile sıcak hava vererek, açmaya çalıştı.

Osman Kayhan, su şebekesinin tamamen buz tuttuğunu belirterek, "Şebeke sularımız dondu. Mahallemizde 50 hanenin su şebekesi donmuş. Evde şu an suyumuz yok. Perişan olduk. Biz de donan şebeke suyu onarmak ve açmak için boruların üzerinde ateş yakıp, el pompasıyla borulara hava vererek açmaya çalışıyoruz" dedi.

Hakkaride köy ve mezra yolları kapandı; kar kalınlığı 30 santim oldu

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!