Hakkari'de bu kez yıldırım can aldı

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride bu kez yıldırım can aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2007 11:30

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde görev yaptıkları karakolun yakınında nöbet tutan askerlerin üzerine yıldırım düştü. Yıldırım çapması sonucu 2 asker şehit olurken, 1 asker de yaralandı.

Haberin Devamı

Hakkari ve ilçelerinde sabaha karşı saat 02.00 sıralarında etkili olan yağış sırasında yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu, Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Çukurca İlçesi'ne 15 kilometre uçzaklıkta bulunan Şorti Tepesi’nde bulunan karakolda yol güvenliğini sağlayan askerlerlerden 2'si şehit olurken, 1 asker de yaralandı. Yaralı Asker Hakkari Askeri Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

ŞEHİT ASKERLERİN KİMLİKLERİ

Yıldırım düşmesi sonucu şehit olan askerlerin İlçe Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevlerini yaptıkları belirtildi. Hakkari Valiliği, şehit olanlar askerler Rıdvan Akgüç ile Ramazan Doğan’ın tören ve memleketlerine uğurlanması konusunda daha sonra açıklama yapacağını bildirdi.

CİZRE'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkâri ve çevresinde etkili olan yağış sırasında Çukurca İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Şorti Tepesi'nde bulunan karakolda yol güvenliğini sağlayan askerlerler Rıdvan Akgüç ile Ramazan Doğan, yıldırım düşmesi sonucu şehit oldu. Şehit Akgüç için memleketi Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde askeri tören düzenlendi. Törene Cizre Kaymakamı Özcan Ayaz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ertan Varlık, askeri erkan ve birliklerden gelen askerler ile şehitdin yakınları katıldı. Şehit Akgüç'ün Türk Bayrağı'na sarılı naaşı önünde künyesinin okunmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra ambulansa konulan Akgüç'ün cenazesi Cizre Nuh Camii'ne getirildi. Akgüç'ün yakınları burada gözyaşları dökerek Kürtçe ağıtlar yaktı.

Haberin Devamı

Şehit Akgüç'ün cenazesi Cizre İlçe Mezarlığı’na götürülürken, kaymakam ve komutanları taşıyan araçlara uzaktan kumandalı patlayıcılara karşı frekans karıştırıcı ‘jammer’li koruma araçları eşlik etti. Çok sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze törerini ardından şehit er Rıdvan Akgüç, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cizre'de şehit Akgüç toprağa verilirken, Cizne Tank Tuburu'ndan çıkan tanklar Cizre- İdil karayolunun Kuştepe Mevkii'nde tatbikat yaptı. Büyük sahra çadırlarının da kurulduğu bölgede tanklar gün boyu manevra tatbikatı yaptıktan sonra birliklerine döndü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!