Hakkari'de 1 haftada 44 çığ düştü

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride 1 haftada 44 çığ düştü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2007 11:23

Hakkari'de son bir hafta içinde çeşitli mevkilere 44 çığ düştüğü bildirilirken, Hakkari-Şırnak karayolunun da çığ nedeniyle kapandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Karayolları 114. Şube Şefliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte etkili olan kar yağışının ardından kar kalınlığı yüksek kesimlerde 2 metreye ulaştı.

Kar yağışı sonrasında 100 köy yolunun ulaşıma kapandığı kentte, son bir hafta içinde Hakkari-Van karayoluna 18, Hakkari-Çukurca karayoluna 9, Hakkari-Şırnak karayoluna 10, Yüksekova-Şemdinli karayoluna 7 çığ olmak üzere toplam 44 çığ düştü.

Bu arada çığ nedeniyle Hakkari-Şırnak karayolunun kapandığı, yolda çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
Yetkililer, sürücülerin yolların dağlık kesimlerinde dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

AĞRI'DA YOL AÇMA ÇALIŞMALARI

Ağrı'da ise kar yağışı nedeniyle 293 köy yolu ulaşıma kapandı. Köylere Hizmet Götürme Birimi ekiplerince, kapalı olan köy yollarında çalışmaların aralıksız devam ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Merkeze bağlı Yukarı Küpkıran ve Kavak köylerindeki yol açma çalışmalarına katılan Ağrı İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birimi Genel Sekreter Yardımcısı Hakkı Kaman, çalışmaları yerinde izledi.

Kaman, kış mevsiminin kentte çok zor ve şiddetli geçtiğini belirterek, kar temizleme çalışmalarında 18 ekip oluşturduklarını dile getirdi.

Kaman, amaçlarının köyde yaşayan vatandaşların rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlamak olduğunu kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!