Hakkari saldırısına tepkiler

Güncelleme Tarihi:

Hakkari saldırısına tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2012 12:53

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ramazan ayında terör örgütünün “pervasızca bir plan içerisine girdiğini”, güvenlik güçlerinin de buna fırsat vermemek için ön tedbir alarak mücadeleye başladığını belirterek, şehit haberlerinin yürekleri dağladığını ifade etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, Twitter'daki hesabından yaptığı değerlendirmede, “Terör örgütü bu Ramazan ayında pervasızca bir plan içerisine girmişti. Buna fırsat vermemek için güvenlik güçlerimiz ön tedbiri alıp yoğun bir mücadeleye girdi. Maalesef yüreğimizi dağlayan şehitlerimiz var. Hepsine Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize de baş sağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

KÖŞK'TEN YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Hakkari’de 6 askerin ve 2 korucunun şehit olduğu saldırıyı ilk olarak Twitter'da değerlendiren  daha sonra yazılı bir açıklama yaptı. Gül açıklamasında "Terör örgütü, sevginin, kardeşliğin, barışın ve dayanışmanın hakim olduğu, manevi duyguların yoğun şekilde yaşandığı Mübarek Ramazan ayında çok fazla kan dökülmesine yol açacak cüretkar bir plan içinde olmuştur. Terörle, şiddetle, kan ve gözyaşı dökerek hiçbir yere varılamayacağını; bu saldırıların Devletimizin otoritesini zaafa uğratamayacağını ve birlikte yaşama iradesine asla zarar veremeyeceğini; terör tehdidinin milletimizin kararlılığı, devletimizin gücü ve imkânlarıyla mutlaka ortadan kaldırılacağını herkesin görmesi gerekir" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

"Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile telefonla konuşup gelişmelerle ilgili bilgi alan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı dileyen Sayın Cumhurbaşkanımız, Hakkari’de 6 asker ve 2 geçici köy korucusunun şehit olması nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasını istemişlerdir:

'Hakkari’nin Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada 6 asker ve 2 geçici köy korucusunun şehit olması, 15 asker, 1 geçici köy korucusu ve 5 vatandaşın da yaralanmasından derin üzüntü duydum. Bu hain saldırıyı nefretle tel’in ediyorum."

"TERÖRİSTLER, ELBETTE Kİ EN AĞIR ŞEKİLDE KARŞILIĞINI BULACAKTIR"

"Terör örgütü, sevginin, kardeşliğin, barışın ve dayanışmanın hakim olduğu, manevi duyguların yoğun şekilde yaşandığı Mübarek Ramazan ayında çok fazla kan dökülmesine yol açacak cüretkar bir plan içinde olmuştur. Bu planın farkına varan güvenlik güçlerimiz, ön tedbir alıp yoğun bir mücadeleye girerek, bu pervasız saldırıya fırsat vermemiştir. Milletimizin birliğini, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini hedef alan saldırı ve eylemlerini devam ettiren teröristler, elbette ki en ağır şekilde karşılığını bulacaktır. Türkiye, toplumsal barışın tesisi yönündeki sağduyulu yaklaşımlarından hiçbir şart altında vazgeçmeyecek, terörle mücadelesini demokrasiden ve hukukun üstünlüğünden taviz vermeden, en güçlü şekilde sürdürecektir."

Haberin Devamı

"SALDIRILAR DEVLETİMİZİN OTORİTESİNİ ZAAFA UĞRATAMAYACAK"

"Terörle, şiddetle, kan ve gözyaşı dökerek hiçbir yere varılamayacağını; bu saldırıların Devletimizin otoritesini zaafa uğratamayacağını ve birlikte yaşama iradesine asla zarar veremeyeceğini; terör tehdidinin milletimizin kararlılığı, devletimizin gücü ve imkanlarıyla mutlaka ortadan kaldırılacağını herkesin görmesi gerekir. Şehit yakınları ve gazilerimizin onuruna verdiğim iftar yemeğinde de ifade ettiğim gibi, eli kanda, silahta olanları, şiddete başvuranları girdikleri yanlış yoldan dönmeye çağırıyorum."

"Teröre karşı hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak, başarılı, etkili ve kahramanca bir mücadele veren güvenlik güçlerimizin tüm mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimizin ailelerinin acısını yürekten paylaşıyorum. Mukaddes vatan görevini yaparken şehit olan güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, ailelerimize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifa dileklerimi iletiyorum."

Haberin Devamı

ATALAY: SORUN AK PARTİ DÖNEMİNDE ÇÖZÜLECEK

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hakkari'de güvenlik güçlerine yönelik terör saldırısıyla ilgili olarak, “Hepimizin başı sağ olsun. Mübarek ramazan gününde kolay değil. Şehitlerimiz var, onların aileleri var. Hepimizin acısı bu, onların ailesi kadar bizim acımız. Yani bunu en içten hep hissettik, hep hissediyoruz, paylaşıyoruz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay sabah saatlerinde üzücü bir olay yaşandığını hatırlatarak, “Biliyorsunuz, Hakkari Çukurca yakınlarında bir karakolumuz gece yaklaşık sahur vakti civarında terör saldırısına maruz kaldı. Orada şehitlerimiz var, 6 askerimiz, 2 korucu şehidimiz var. Tabii üzgünüz ama bu sürüp giden bir mücadele arkadaşlar” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Atalay, şunları kaydetti:

“Hükümet olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak terörle mücadelemizi biliyorsunuz, bütün boyutlarıyla sürüyor, bütün kapsamıyla sürüyor. Yani biz terörle mücadelede güvenlik boyutu olarak hiçbir şeyi ihmal etmiyoruz, en iyi şartlarda güvenlik birimlerimize her türlü desteği ve yetkiyi vererek sürdürüyoruz. Aynı zamanda terörün istismar ettiği alanlara dönük çok çalışmamız var. Vatandaşımızı kazanmaya dönük çok çalışmamız var. Türkiye'nin önünde bir büyük sorundur bu. 30 yıl önce başlamış, kökü biraz daha da eskilere giden önümüzde bir sorun. Bunu çözmek için bütün boyutlarıyla çok yönlü olarak üzerindeyiz. Şuna inanıyorum, inşallah AK Parti Hükümeti döneminde bu sorunlar, Türkiye'nin önündeki bu büyük sorun, Türkiye'nin ayağındaki bu büyük pranga çıkarılacak, bu sorun çözülecek, ona inanıyorum.

Hepimizin başı sağ olsun. Mübarek ramazan gününde kolay değil. Şehitlerimiz var, onların aileleri var. Hepimizin acısı bu, onların ailesi kadar bizim acımız. Yani bunu en içten hep hissettik, hep hissediyoruz, paylaşıyoruz. Allah onlara da bu mübarek günde sabır versin.”

ARINÇ: MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hakkari’de güvenlik güçlerine yönelik terör saldırısıyla ilgili olarak, “Hükümetimiz,  güvenlik güçlerimiz terörle mücadeleye büyük azim ve kararlılıkla devam ediyor”  dedi.

Haberin Devamı

Arınç, Hakkari'de güvenlik güçlerine yönelik terör saldırısıyla ilgili olarak,  terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu 6 asker ve 2 köy korucusunun şehit olduğunu, bununla birlikte teröristlerden etkisiz hale getirilenlerin bulunduğunu ifade etti.

Arınç, bu üzücü haberi kendisinin de ramazan dolayısıyla bazı etkinliklerde bulunmak üzere geldiği Manisa'da aldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Çok üzüntülüyüz. Maalesef Hakkâri bölgesinde, Şemdinli kırsalında, bazı bölgelerde devam eden çatışmalar var. Adeta intihar saldırıları gibi PKK hem tecavüzlerine hem saldırılarına devam ediyor. Askerlerimiz de kahramanca müdafaa ediyorlar. Onlara, Allah’tan rahmet,  milletimize başsağlığı, ailelerine sabır diliyorum. Şehitler kervanına 8 kardeşimiz daha katıldı. Hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz terörle mücadeleye büyük azim ve kararlılıkla devam ediyor. Umarım ki şehitlerimizin artık bundan sonra acılarını tutmayacak bir noktaya geliriz.

Haberin Devamı

Milletimiz bu mücadelede azim ve kararlılığını devam ettiriyor, biz de görevimizi yapmaya çalışıyoruz,  üzüntülüyüz.”

İNCE: TERÖRLE MÜCADELE EDENLERİ TERÖRİST OLDUKLARI İDDİASIYLA SİLİVRİ'YE, HASDAL'A HAPSEDENLERİN ESERİDİR

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Hakkari'deki karakol saldırısına ilişkin, “Bu acı tablo, teröriste karşılama töreni düzenleyip teröristin ayağına müsteşar, vali, kaymakam, hakim, savcı yollayıp yıllardır terörle mücadele edenleri terörist oldukları iddiasıyla Silivri'ye, Hasdal'a hapsedenlerin eseridir” dedi.

Muharrem İnce, yaptığı yazılı açıklamada, terörden Türkiye'nin büyük sıkıntı çektiğini bildirdi. Kuzey Irak'tan sonra bir de Kuzey Suriye sorununun ortaya çıktığını öne süren İnce, “Suriye'de savaş yaşanıyor. AK Parti hükümetinin maceracı Suriye politikası ve Suriyeli muhalifleri desteklemesi ülkemizi savaşa sürüklüyor” ifadelerini kullandı.

Bütün bunlara rağmen Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın danışmanları aracılığıyla medya üzerinden birbirlerine mesaj verdiğini iddia eden İnce, şunları kaydetti:

“Gazetelere beyanat veren danışmanlar, yalanlanmadan anlatılan kardeşlik masalları, iki tarafın taktiğinden başka bir anlam ifade etmiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimine 2 yıl varken Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında yürütülen taktik savaşı ülkemizi fetret dönemine sürüklüyor. Başbakan ve Cumhurbaşkanı cephesinden gelen açıklamalar 'koyun can derdinde, kasap et derdinde' atasözünü çağrıştırıyor. Ayrıca 'Şemdinli'de ne olduğunu biliyorum ama söylemem' diyen, Barzani'nin ayağına gidip 'mesajımızı aldı' diyen Dışişleri Bakanı'na soruyoruz, Barzani Suriye konusunda mesajınızı alıyor da Kuzey Irak'ta yer alan PKK kampları konusunda neden mesajınızı almıyor? Yoksa Suriye politikanızın düştüğü çukur sizi Barzani'ye sarılmaya mı yönlendirdi? Böyle mi olur oyun kuruculuk, böyle mi olur cihan devleti, böyle mi olur dünya lideri?”

Yıllardır toplanan güvenlik zirvelerinden, kriz masalarından çıkan “kanı yerde kalmayacak” beyanatlarından bıkıp usandıklarını anlatan İnce, şunları belirtti:

“Bu acı tablo, teröriste karşılama töreni düzenleyip teröristin ayağına müsteşar, vali, kaymakam, hakim, savcı yollayıp yıllardır terörle mücadele edenleri terörist oldukları iddiasıyla Silivri'ye, Hasdal'a hapsedenlerin eseridir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize sabır ve başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.”

KURTULMUŞ: BARIŞA, HUZARA KURŞUN SIKAN ELLERİ LANETLİYORUM

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, barışa, huzura kurşun sıkan elleri lanetlediğini bildirdi.

Kurtulmuş, yaptığı yazılı açıklamada, Hakkari merkeze bağlı Geçimli köyü ve Çukurca ilçesi yakınlarındaki askeri karakollara teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu çatışmada şehit olan 6 asker ile 2 köy korucusuna rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Kurtulmuş, “Mübarek günlerde meydana gelen bu acı haber vesilesiyle milletimizin üzüntülerini paylaşıyor, şehitlerimize rahmet, yaralılara da acil şifalar temenni ediyorum. Barışa, huzura, kardeşliğe kurşun sıkan bu hain elleri ve bunları desteklemeyi sürdüren uluslararası terör siyaseti aktörlerini kınıyorum, lanetliyorum” ifadelerini kullandı.

Son günlerde terör saldırılarının oldukça arttığına dikkati çeken Kurtulmuş, Türkiye'nin, halkı ve sivil toplumu arkasına alarak terör odaklarına gereken cevabı vermesi gerektiğini vurguladı.

Kurtulmuş, “Ülkemizin en kısa zamanda terör belasından kurtularak, her bir yurttaşının en özgür biçimde yaşadığı bir selamet yurdu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, gelişmeleri izlemek için Hakkari'de bulunan ve dünkü çatışmalar sırasında teröristlerce alıkonulan Türkiye Gazetesi muhabirleri Adem Demir ve Osman Sağırlı'ya da geçmiş olsun dileklerini iletti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!