Hakimden "çocukları çalıştırmayın" uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Hakimden çocukları çalıştırmayın uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmir'de çocuklarına boyacılık yaptırdığı iddiasıyla ''Ailenin Korunması Kanunu''na muhalefetten yargılanan anneye, yargıç, "çocuklarını bir daha çalıştırma" uyarısında bulundu ve okula gitmeyen çocuğun çıraklık eğitim merkezine gönderilmesine karar verdi.

İzmir 5. Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmada, ''Ailenin Korunması Kanunu''na muhalefet ettiği ve çocuklarını zorla çalıştırdığı iddiasıyla suçlanan anne Cayide Oral (35) ile mağdur konumundaki oğlu F.O. (12) hazır bulunurken, öteki oğlu H.O. (15) fıtık ameliyatı olduğu için katılmadı.

Yargıç Melike Tarı, F.O'nun okulu bitirinceye kadar çalışmasının engellenmesine, H.O'nun ise ilköğretim yaşını geçmiş olmasından dolayı Cumhuriyet Savcılığı'na yazı gönderilerek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan çıraklık eğitim kursuna gönderilmesine ve bu sürede çalışmasının engellenmesine karar verdi.

Duruşmadan sonra anne Oral, hala bir iş bulamadığını, evinin kirasını dahi ödeyemeyecek duruma geldiklerini belirterek, ''Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan beni çağırdılar. Okula giden çocuklarımın her birine ayda 50 milyon yardım yapacaklarını söylediler. Ancak hala bir yardım almış değilim. Durumum iyi olsa çocuklarımın okumasını ben de istiyorum'' dedi.

Anne Oral hakkında ayrıca, ''aile efradına kötü muamele'' ettiği iddiasıyla da 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle ceza davası açılmış bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!