Hakemleri konuştuk

Güncelleme Tarihi:

Hakemleri konuştuk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2002 02:19

Şike Çetesi haberlerinde Susurluk skandalı sanıklarından Ali Fevzi Bir ile arasında geçen telefon konuşmaları basına yansıyan Karabükspor eski teknik direktörü Hasan Vezir, ‘‘Çeteyle alakam yok’’ dedi.

Hasan Vezir, DHA muhabirine telefonda şunları söyledi: ‘‘Ali Abim, (Ali Fevzi Bir) Özsahrayıcedit'te top oynarken başkanımızdı. O benim hemşehrimdi. Onu her zaman ararım. Bayramlarda, maçlardan sonra, maçın yorumunu sorardı. Kendisine hep hakemlerden dert yandım. Görüşmemiz sırasında iyi bir hakem olmasını ve ortada bir hakem olmasını ve ortada bir maç yönetmesini istemişimdir hep kendisinden. Yok bu maçı alalım, yok şunu alalım diye bir konuşmamız kesinlikle olmamıştır. Öyle bir bağlantı olsa, biz Ankara Demirspor'la sahamızda 2-2 beraber kalırmıydık? Biz böyle şeylere teşebbüs edecek insanlar değiliz. Çete falan değiliz biz. Çankırı deplasmanında artı 92'de çizgiyi geçmeyen bir golle 1-0 mağlup olduk ve namağlupluğumuz gitti ve hakem hatasından yenildik. Tokat maçında sahamızda 3-3 berabere biten maçta 3-0 hükmen yenik sayıldık.

1 AY CEZA ALDIM

Bunlar hep hakem raporlarıyla oldu. Karabükspor'un sahası 2 maç kapatılırken, kulübe para cezası, bana da bir ay ceza verildi. Bir sürü cezalar almış bir takımın bir hocasının nasıl bir çeteyle alakası varmış, bunu anlamak mümkün değil. Hakemlerle ilgili Ali Fevzi Bir'le görüşmüşümdür, doğrudur. Sadece konuştuğum; iyi hakem gelmiyor. Bazı maçlarda çok yalnızız demişimdir. Tanıdık hakemi, o maçın hakemini sormuştum. Ankara Demirspor maçı ile ilgili, konuştuğumuzda, hakemi tanır mısın dedim ve ortada bir maç yönetsin dedim. Bizi tutsun demedim. Bir bakıyorsun beni, Ali Fevzi Bir'in ortağı, çete üyesi yapmışlar, bahis yapmışlar. Para kazanıyormuşuz bu işlerden. Böyle bir şeyin aslı astarı yok. Avukata verdim, suçlamalarda bulunan insanlara tebligat gönderiliyor. Akıl var mantık var, bağlantı olan maça bak. Yensem Play Off'a çıkıyorum. Ben Ali Fevzi Bir'le her türlü şeyi konuşurum. Benim başkanlığımı yapmış, hemşerimdir.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!