Hakan Fidan yemekteyken o İsrail’deydi

Güncelleme Tarihi:

Hakan Fidan yemekteyken o İsrail’deydi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2013 00:00

ABD Başkanı Barack Obama ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Beyaz Saray’ın Kırmızı Oda’da yapılan toplantısına iki ülkenin dışişleri bakanlarının yanı sıra MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve ABD’nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Tom Donilon da katıldı.

Haberin Devamı

CIA Başkanı John Brennan ise bu saatlerde sürpriz Suriye görüşmeleri için İsrail’e gitmişti. Görüşmelerde istihbarat tarafını ABD Başkanı Barack Obama’nın sağ kolu kabul edilen Donilon temsil etti. İsrail basınında yer alan haberlere göre, Brennan, Suriye’ye yönelik İsrail’in tek taraflı hamlelerini engellemek üzere yollandı. Yedioth Ahronoth Gazetesi’nin haberine göre gezinin nedeni ABD’nin Hizbullah lideri Nasrallah’ın Golan Tepeleri’nde İsrail’e yönelik tehditlerinin ardından geldi.

İSRAİL RAHATSIZ

ABD Yönetimi’nin Suriye’de artan tansiyon karşısında kayıtsız kalmasından rahatsız olan İsrail’in harekete geçmesinden endişe duyan ABD, Brennan’ı bölgeye yolladı. Buna göre iki ay önce CIA’nin başına getirilen Brennan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yanı sıra, Savunma Bakanı Moşe Ya’alon, Genelkurmay Başkanı Benny Gantz, Mossad Başkanı Tamir Pardo ile görüştü.

Turkish pişmaniye

Haberin Devamı

BEYAZ Saray’da Başbakan Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama’nın akşam yemeğinde Türk heyetine bir sürpriz vardı. Beraberinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la birlikte Obama’nın yemeğine gelen Erdoğan, gece boyunca Amerikan protokolünün en üst seviyesinde ağırlandı. Ancak yemeğin unutulmaz sürprizi menüde Türk mutfağının sembolleşmiş iki tatlısının sunulması oldu. Yemekte ilk olarak Akdeniz salatası servis edildi, ardından bulgur üzeri marine edilmiş tavuk ikramı yapıldı. Finalde ise karşılıklı esprilere neden olan sürpriz geldi ve önce özel olarak getirtilen Türk helvası, sonra da dondurmanın üzerinde İzmit pişmaniyesi sunuldu. Masalara bırakılan menü kağıdında da bizzat “Turkish Helva” olarak, yapılan servise atıfta bulunuldu. Metehan Demir / WASHİNGTON

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!