Hakan Çiçek’in yeni ifadesi: ABD gezilerimin nedeni hesap kapatmak

Güncelleme Tarihi:

Hakan Çiçek’in yeni ifadesi: ABD gezilerimin nedeni hesap kapatmak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 16:15

FETÖ’nün sivil imamlarıyla birlikte ABD’ye aynı dönemlerde gittiği ortaya çıkan, KHK ile kapatılan Anafartalar Koleji Sahibi Hakan Çiçek, alınan yeni ifadesinde Amerika seyahatlerine ilişkin “Ben her yılbaşında ABD’ye yıl sonu hesap kapatma amacıyla gidiyorum. ABD’de ihracat yaptığım için hesap kapatmak için gidiyorum” dedi. Yüklenen bir programla telefonunu bayiden satılmış yeni moduna getirdiği iddiasıyla ilgili olarak Çiçek, “Ben 1 hafta önce telefonuma bir program yüklemiştim. O program nedeniyle telefonum çöktü. Tekrar kurulum da yapamadım” açıklamasını getirdi.

Haberin Devamı

Kurmay subayların ağabeyi olduğu iddia edilen ve 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin yöneltildiği Akıncı üssünde olduğu belirlenen, FETÖ’nün sivil imamları Adil Öksüz, Nurettin Oruç, Kemal Batmaz ile birlikte aynı dönemlerde ABD’ de gittiği ortaya çıkan Hakan Çiçek, 1 Aralık tarihinde, soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı Ramazan Dinç tarafından yeniden sorgulandı. Ortaya çıkan uçuş kayıtlarına rağmen Hakan Çiçek, ifadesinde Adil Öksüz ve Kemal Batmaz’ı tanımadığını, Harun Biniş ve Nurettin Oruç’u da cezaevinde aynı koğuşta kaldığı için tanıdığını ileri sürdü.

AKINCI ÜSSÜNE NASIL GİRDİN?

Savcı Dinç’in, “Akıncı üssüne darbe gecesi darbecilerin listesinde olmayan asker şahısların dahi alınmadığı tespit edilmiştir. Akıncı Üssüne nasıl girdin” sorusuna da Çiçek, “Ahmet Özçetin (Polis Özel Harekat Merkezini bombalama talimatı veren kişi) beni etkinlik için çağırdı” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

KURMAY SUBAYLARIN ABİSİ DEĞİLİM

Savcı’nın “TSK’da görev yapan akrabası olup olmadığı” yönündeki soru üzerine ise Çiçek, “Kardeşim G.Ç Ankara Etimesgut’ta Kara Havacılık Komutanlığında binbaşı rütbesinde helikopter bakım pilotu olarak görev yapıyordu. Kardeşim de o gece görevliymiş, şu anda tutukludur ve cezaevindedir. Kardeşim G.Ç’nin kara pilot binbaşı olarak darbe öncesinde çalıştığı doğrudur. Ancak ben kurmay subaylara abilik yapmadım. Örgüt içerisinde böyle bir görevim de yoktur” dedi.

TELEFONUNA ÖZEL PROGRAM YÜKLEMİŞ

Dijital bilirkişi raporundan telefonunu bayiden satılmış yeni moduna getirdiğinin tespit edildiği, neden böyle bir işlem yaptığı sorusuna da Çiçek, “Ben 1 hafta önce telefonuma bir program yüklemiştim. O program nedeniyle telefonum çöktü. Tekrar kurulum da yapamadım. Yüklediğim programın ne olduğunu hatırlamıyorum. O nedenle bu şekilde görülmüş olabilir. Ayrıca benim üzerimde bulunan kartlık diye tabir edilen cüzdanımın içinde veya pantolonun cebinde bütün şifrelerim yazılı olduğu bir kağıt vardı” yanıtını verdi.

ABD ZİYARETLERİ

FETÖ’nün diğer sivil imamlarıyla birlikte 2016 yılının Ocak, Mart ve Haziran aylarında ABD’ye yaptığı ziyaretlerin nedenine ilişkin olarak da Çiçek, şunları söyledi: “Ben her yılbaşında ABD’ye yıl sonu hesap kapatma amacıyla gidiyorum. ABD’de ihracat yaptığım için hesap kapatmak için gidiyorum. Ben şubatta gittiğimde de yaklaşık 1 ay ABD’de kaldım. Los Angeles’ta bir at çiftliği kiraladım. Kızım ve oğlum ABD’deki okullarda üniversite sınavlarına hazırlandıkları için dil okuluna yolladım. Adı geçen diğer şüphelilerle yakın tarihlerde yurt dışına çıkmam ve yurt için gelmem tamamen tesadüftür. Ben adı geçen şahısları tanımıyorum. Benim şirketleriminin de FETÖ ile ilgisi yoktur. Benim etkin pişmanlıktan yararlanma talebim yoktur. Örgüt suçlamasını kabul etmiyorum. (30 Haziran gidiş 4 Temmuz 2015 dönüş Seul seyahatinin nedenine ilişkin olarak) Ben dionizel cihazı ile ilgili dispritörlük anlaşması için gittim. Suçlamaları kabul etmiyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!