Hak-İş'ten TÜSİAD'ın çağrısına itiraz

Güncelleme Tarihi:

Hak-İşten TÜSİADın çağrısına itiraz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2008 15:35

TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’na davetli olduğu halde katılmayan Hak-İş Başkanı Salim Uslu’dan, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın toplantıda yaptığı “hukuka saygı” çağrısının içeriğine de itiraz geldi.

Bu çağrının kime yapıldığının belli olmadığını öne süren Uslu, “Saygısızlığı kimin yaptığı ortaya konmamış, oysa Türkiye’deki sorun Sayın Yalçındağ’ın ifade ettiği gibi hukuka saygı sorunu değil. Sorun yargı ve yargıçların tarafsızlığı sorunu” dedi.

Uslu, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda dile getirilen görüşleri eleştirerek, “TÜSİAD’ın klasik toplantılarından bir tanesi gerçekleştirildi. Ben doğrusu konuşmaların kendi içinde çok tutarlı olduğu kanaatinde değilim” dedi.

ANKA’ya açıklama yapan Hak-İş Başkanı Uslu, Kemal Derviş’in söylediği sözler içinde ise en çok istikrar ve uzlaşı, diyalog kavramlarının içinin doldurulmasını kayda değer bulduğunu dile getirdi. İstikrarın önemine vurgu yapan Uslu, “Bu toplumda istikrar içinde olmanın keyfini 5 yıl sürmüştür ama şimdi ne oldu da istikrarsızlık arttı ve kim istikrarı niçin bozdu? Bu konuda da açık yürekli bir tartışma yapmak gerektiğini düşünüyorum. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçındağ, bu konuşmasında istikrarı kimin ve niçin bozduğu konusunda çok fazla bir açıklama yapmadılar. Demek ki Kemal Derviş’in konuşmasından en çok istifade etmesi gerekenler öncelikle TÜSİAD’cılardır” dedi.

“DİYALOGDAN KİMİN NEYİ KASTETTİĞİ ÇOK ANLAŞILAMIYOR”

Toplantıda istikrardan sonra diyalog sözcüğüne vurgu yapıldığını ifade eden Uslu, diyalogun çözüm için anahtar sözcük olduğuna inandığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Ama diyalogdan kimin neyi kastettiği de çok anlaşılamıyor. Yine TÜSİAD Başkanının konuşmasında özellikle hukuka saygı çağrısı yapılıyor, kime yapıldığı belli değil. Saygısızlığı kimin yaptığı ortaya konmamış, oysa sorun Türkiye’de Sayın Yalçındağ’ın ifade ettiği gibi hukuka saygı sorunu değil. Sorun yargı ve yargıçların tarafsızlığı sorunu. Bu konuda eğer TÜSİAD’ın bir rahatsızlığı yoksa sadece yargıya yönelik eleştirileri, hukuka yönelik eleştiri ve görüşleri hukuka saygısızlık olarak değerlendiriyorsa bu da tartışılacak bir başka nokta diye düşünüyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!