Hain pusu: 17 şehit

Güncelleme Tarihi:

Hain pusu: 17 şehit
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

İran'dan sızan 100 kişilik bir PKK grubu, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Kamışlı Köyü Jandarma Karakolu'ndaki askerlerimizi pusuya düşürdü. Bölgeyi çembere alan teröristlerin roketatar ve otomatik tüfeklerle açtığı ateş sonucu 2 asteğmen, 8 er ve 7 korucu şehit düştü. 10 er yaralandı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Kamışlı Köyü yakınındaki jandarma karakolu ile radyolink istasyonuna baskın yapmak isteyen töreristlerle, güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 asteğmen, 8 er ile 7 korucu şehit oldu. Çatışmada 10 er de yaralandı.

Yüksekova'ya 10 kilometre uzaklıktaki Kamışlı Köyü yakınında kurulu bulunan Telekom'a ait Radyolink İstasyonu ile buranın güvenliği için oluşturulan Jandarma Karakolu'na önceki gece saat 23.00 sıralarında 100 kişi oldukları tahmin edilen kalabalık bir terörist grubu saldırmak istedi.

Yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki İran sınırından daha önceden gruplar halinde sızdıkları tahmin edilen teröristler, Yüksekova-Dağlıca Karayolu'na 3 kilometre mesafedeki Kamışlı Köyü'nün yanındaki bir tepe üzerinde bulunan radyolink istasyonu ile karakolun çevresindeki dağlık alanda pusu kurdular. Bölgeyi çembere alan teröristler, istasyon yakınındaki mevzilerde nöbet tutan asker ve koruculara roketatar ve otomatik tüfeklerle ateş açtılar. Açılan ilk ateşte 2 asteğmen, 8 er ile koruculardan Nihat Kapucu, Mustafa Doğan, Ali Doğan, Ahmet Karakuş, Zikri Çoktan, Tayyip Kayak ve Kamil Çelik şehit oldular. Yaklaşık 3 saat süren çatışmada 10 er de yaralandı.

Çatışmanın öğrenilmesinden sonra Yüksekova Jandarma Komando Taburu ile ilçe merkezi yakınlarında konuşlandırılan Bolu'dan gelen komando birliklerinden takviye timler bölgeye sevkedildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Saldırıda karakol ve radyolink istasyonunda hasar meydana gelmedi. Yaralılar, Hakkâri Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Teröristlerin kaçarken 5 eri de yanlarında götürdüğü iddia edildi. Ancak bu konuda yetkililer bir açıklama yapmadı.

Saldırıda şehit olan korucular Kamışlı Köyü'nde dün sabah gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit askerlerin cenazeleri ise Hakkâri Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenecek törenden sonra memleketlerine gönderilecek.

Teröristler, 1993 Ekim ayında da Kamışlı Köyündeki Radyolink İstasyonu'na roketatarlarla saldırarak ağır hasar vermişlerdi. Bu saldırı sırasında kaçırılan 2 görevli 15 gün sonra serbest bırakılmıştı.

KARADENİZDE YOL KESTİLER

Öte yandan bir grup terörist, Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi'nden Bayram Köyü'ne giden İbrahim Ekinci yönetimindeki 28 DE 701 plakalı minibüsü, önceki gün saat 21.00 sıralarında köy yakınlarında durdurdu. Yolcuları indirdikten sonra minibüsü gasp eden teröristler, şoförle birlikte Şebinkarahisar'a geldiler ve saat 23.00 sıralarında, Asbasa mevkinde devriye gezen polis otosu ile panzerine ateş açtılar. Güvenlik kuvvetleri ateşe karşılık verdi. Teröristler, aynı araçla kaçtılar. Teröristler, bir süre sonra minibüsü terkettiler. Teröristlerin Suşehri İlçesi'ne doğru kaçtıkları, Selahattin Koç yönetimindeki 28 AZ 704 plakalı minibüse de ateş açtıkları belirtildi. Olaylarda ölen ve yaralanan olmadı. Kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonlar sürüyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!