Haftasonu hava nasıl olacak? İşte İstanbul, Ankara İzmir ve tüm illerin hava tahmini

Güncelleme Tarihi:

Haftasonu hava nasıl olacak İşte İstanbul, Ankara İzmir ve tüm illerin hava tahmini
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2018 18:45

Haftasonu hava nasıl olacak sorusu, izin günlerinde dolaşıp nefes almak isteyen vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Meteoroloji Genel müdürlüğü'nün verdiği bilgilere göre yurdun genelinde 2-3 günlük süreye hava yağışlı bir hal alacak. Peki, haftasonu hava nasıl olacak? İşte İstanbul, Ankara İzmir ve tüm illerin hava tahmini.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Eskişehir ve Kütahya'da 13.00-20.00, Afyonkarahisar'da ise 12.00-20.00 saatleri arasında kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi.

Açıklamada, vatandaşlara sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Marmara Bölgesi'nde hava durumu

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede sıcaklık mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek. Parçalı çok bulutlu havanın hakim olacağı bölge genelinde, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Bölgede rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerinden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (30-50 km/s) eseceği öngörülüyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahminlerinde yayınladığı yağışlı hava dalgası İstanbul'u etkisi altına aldı. İstanbul sabah saatlerinde yağmur bulutlarının altında karanlığa gömüldü, yer yer etkisini artıran sağanak yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Son hava durumu tahminlerine göre yağışlar bugünden itibaren Marmara ve Ege'yi ilerleyen günlerde ise tüm yurdu saracak.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Yurdun tümüne yayılacak

Meteoroloji’nin tahminlerine göre yağmur bugünden itibaren yurdun tümüne yayılacak. Meteoroloji bazı şehirler için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu, Zonguldak, Bartın, Artvin, Malatya ve Adıyaman çevreleri ile Bayburt'un doğu kesimlerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra İç Ege, Bilecik, Eskişehir, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

RÜZGAR: Kuzey ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, iç ve güney kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzeyi ve doğusu yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinde Balıkesir'in güneydoğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra Manisa ve Denizli çevreleri ile İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Akdeniz: Parçalı, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra Adana'nın kuzey ve doğu çevreleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye ile Antalya ve Burdur'un batı kesimlerinin (Elmalı, Korkuteli, Yeşilova, Karamanlı, Tefenni, Gölhisar, Çavdır, Altınyayla) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla güney ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra Sivas çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra Van ve Hakkari dışında bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAKMADAN GEÇME!