Hafta sonu yasakları ne zaman kalkacak? Yılbaşından sonra sokağa çıkma yasakları bitecek mi? Gözler resmi açıklamalara çevrildi

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu yasakları ne zaman kalkacak Yılbaşından sonra sokağa çıkma yasakları bitecek mi Gözler resmi açıklamalara çevrildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2021 18:29

Hafta sonu sokağa çıkma yasağının sona ereceği tarih, kısıtlamalar sürerken vatandaşların odaklandığı konulardan oldu. İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile gönderilen genelgede yer alan sokağa çıkma yasağı hafta sonları cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar geçerli oluyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağının ikinci bir karar alınıncaya kadar devam edeceği genelgede yayımlandı. Diğer yandan hafta sonu sokağa çıkma yasağının yılbaşından sonra sona ereceği gündeme geldi. İşte, hafta sonu yasakları ne zaman bitecek sorusunun yanıtına yönelik ayrıntılar.

Haberin Devamı

Hafta sonu sokağa çıkma yasağının ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında hafta içi belirli saatlerde ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. İçişleri Bakanlığı genelgesinde, hafta sonlarında kısıtlamanın yeni bir karar alınıncaya kadar devam edeceği duyurulmuştu. Sokağa çıkma kısıtlaması yılbaşında da 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00'da başlayarak, 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek.  Yasakların biteceği tarihle ilgili henüz resmi bir açıklama gelmezken, vaka sayılarında yaşanan düşüşle beraber kısıtlamalarla ilgili kararların verilmesi ön görülüyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması devam ediyor. Yılbaşında da 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Yayımlanan genelgeye göre, bu kısıtlamalar yeni bir karar alınıncaya dek devam edecek.

Haberin Devamı

Kısıtlamaların sona ereceği tarihle ilgili İçişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama gelmedi. Kısıtlamaların vaka sayısına göre Bilim Kurulu tavsiyeleriyle nihai karara ulaşması bekleniyor.

Hafta sonu yasakları ne zaman kalkacak Yılbaşından sonra sokağa çıkma yasakları bitecek mi Gözler resmi açıklamalara çevrildi

BAKANLIK'TAN 'KISITLAMA DEVAM EDİYOR' UYARISI

İçişleri Bakanlığı'ndan geçtiğimiz hafta yazılı açıklama yapılmıştı. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşların temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmaları noktasında herhangi bir zorlukla karşı karşıya kalmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alındığını bildirmişti

Bakanlıktan yapılan açıklamada, hafta sonlarına yönelik uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının dördüncü uygulamasının bugün saat 21.00'de başlayıp Pazartesi sabah 05.00'de sonlanacağı hatırlatıldı.

Bakanlık tarafından daha önce çıkarılan genelgelerle sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşların temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmaları noktasında herhangi bir zorlukla karşı karşıya kalmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

"Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler bugün saat 20.00'ye kadar, cumartesi ve pazar günleri ise 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Yine belirtilen süre içerisinde marketler ve bakkallar telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebilecek.

Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri ise bugün saat 20.00'ye kadar paket servis ve gel-al şeklinde, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterecek olup bu işyerleri cumartesi ve pazar günleri 10.00-24.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebilecek.
Cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.

Haberin Devamı

Online sipariş firmaları da cuma, cumartesi ve pazar günlerinde 10.00-24.00 saatleri arasında siparişleri teslim edebilecek. Vatandaşlarımız sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan günlerde (Cumartesi-pazar) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ve fırın ya da ekmek satış bayine yürüyerek gidip gelebilecek."

Açıklamada ayrıca, sokağa çıkma kısıtlamasının başlayacağı düşüncesiyle temel ihtiyaç malzemesi temini amacıyla fırın, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi, lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerlerinde yoğunluğa sebep olunmasına gerek bulunmadığı vurgulandı.

Bu nedenle vatandaşlardan sokağa çıkma kısıtlamasının başlayacağı saat olan 21.00'den önce evlerinde/ikametlerinde olacak şekilde hareket etmeleri, başta büyükşehirler olmak üzere trafikte oluşabilecek yoğunluklar göz önünde tutarak gerekli tedbirleri almaları istendi.

 

BAKMADAN GEÇME!