Hafta sonu sokağa çıkma yasağında marketlerin çalışma saati! Marketler saat kaçta kapanıyor?

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu sokağa çıkma yasağında marketlerin çalışma saati Marketler saat kaçta kapanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2021 19:40

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile sokağa çıkma yasağında marketlerin çalışma saatleri belli oldu. 6-7 Şubat hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında marketler müşterilere hizmet vermeye devam edecek. Hafta içi marketler saat 10.00-20.00 arasında çalışırken; bu süre hafta sonu için daha kısa olacak. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında araç kullanmamak şartıyla vatandaşlar ikametlerindeki en yakın markete gidebilecek. İşte, hafta sonu sokağa çıkma yasağı marketlerin çalışma saatleri.

Haberin Devamı

Hafta sonu marketlerin kaçta açılıp, kaçta kapandığı koronavirüs önlemleriyle uygulanan sokağa çıkma yasağı ile yeniden gündeme geldi. İçişleri Bakanlığı tarafından daha önce yayımlanan genelgeye göre temel ihtiyaçların karşılanması için, hafta içi marketler saat 10.00-20.00 arasında müşterilere hizmet vermeye devam edecek. 6-7 Şubat hafta sonu sokağa çıkma yasağında da vatandaşlar genelgede belirtilen saatler aralığında (10.00-17.00) markete gidebilecekler.

HAFTA SONU MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı ile ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgede, şu ifadelere yer verildi:

Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasaplara ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir.  

Haberin Devamı

Hafta sonu sokağa çıkma yasağında marketlerin çalışma saati Marketler saat kaçta kapanıyor

Yine belirtilen süre içerisinde marketler ve bakkallar aldıkları siparişleri teslim edebilecek.

Cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak. Online sipariş firmaları da kısıtlama süresince 10.00-24.00 saatleri arasında siparişleri teslim edebilecek.

HAFTA İÇİ MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ

İçişleri Bakanlığının, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele amacıyla valiliklere gönderdiği genelge kapsamında uygulanan tedbirler, 20 Kasım saat 20.00'de itibaren uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda hafta içinde marketler 10.00-20.00 saatleri arasında açık olmaya başladı.

 

BAKMADAN GEÇME!