Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nı işaret etti

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısını işaret etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2021 23:47

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve koronavirüs kısıtlamaları yaklaşık iki aydır 81 ilde uygulanıyor. Sokağa çıkışın yasak olduğu hafta sonları için alınacak yeni kararların ve diğer kısıtlamaların sona ereceği tarih vaka sayısında yaşanan düşüşle gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde gazetecilerin sorduğu "Kısıtlamalar kaldırılacak mı?" sorusuna yönelik açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konunun Kabine Toplantısı'nda değerlendirileceği ve yeniden ele alınacağını bildirdi. Gözler şimdi hafta sonu yasaklarının biteceği tarihle ilgili yapılacak açıklamada. İşte, detaylar.

Haberin Devamı

Hafta sonu yasağının kaldırılacağı tarih son gelişmeler ile takip ediliyor. Koronavirüs kısıtlamaları ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konunun Kabine Toplantısı'nda ele alınacağını bildirerek, "Diyoruz ki bu süreci dikkatle yürütelim, başarılı bir şekilde yürütelim ama elimize gelen verilere bakarız, o verilere göre de gerekirse bir esneme yapılabilir. "dedi. Öte yandan mart ayının ikinci yarısında hafta içi sokağa çıkma yasağı saatinin 21.00’den 23.00’e çekilebileceği öne sürüldü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Kısıtlamalarla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Restoran işletmeciliği konusu ise bu konuyla ilgili olarak da kabine toplantımızda inşallah bunun değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Çünkü endişelerimiz var maalesef her ne kadar 'sıkı tutacağız' diyorlarsa da daha önce de bunlar söylendi, maalesef sıkı tutulmuyor. Şu anda başarılı bir süreç var. Bu başarılı süreci tekrar tersine çevirmek, böyle bir şeyin altına girmek, o riski almak istemiyoruz. Diyoruz ki bu süreci dikkatle yürütelim, başarılı bir şekilde yürütelim ama elimize gelen verilere bakarız, o verilere göre de gerekirse bir esneme yapılabilir." dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada ‘Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle birlikte daha önce de yaptığımız gibi elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız ama her bireyin kendi tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulamaya devam etmesi şarttır.’ demişti.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısını işaret etti

HAFTA SONU YASAKLARI NE ZAMAN BİTECEK?

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre hükümette yapılan değerlendirme toplantılarında, son iki ay içerisinde uygulanan önlemlerle vakaların yüzde 60 oranında düştüğü, ölüm oranlarında da gerileme beklendiği bildirildi. Toplumsal bağışıklığın da etkisiyle, özellikle büyükşehirlerde önemli oranda sonuç alındığı ifade edildi.

Mart ayının ikinci yarısında hafta içi sokağa çıkma yasağı saati 21.00’den 23.00’e çekilebilir. Hafta sonu yasağı gündüz kaldırılabilir. Okullar ve lokantalar belli kurallarla açılabilir.

Haberin Devamı

- Salgının seyrine bağlı olarak, kuralların değiştirilmesine ilişkin seçenekler tartışılıyor.

- Öncelikli olarak sokağa çıkma yasağına ilişkin saatlerin daraltılabileceği konuşuluyor. Cumartesi-pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabilecek.

- Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00’den 23.00’e çekilebileceği belirtiliyor.

- Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanabileceği ifade ediliyor.

- Mart ayından itibaren okulların ikinci yarı yılında yüzyüze eğitime geçmesi de tartışılan konular arasında.

Haberin Devamı

- Lokanta ve kafelerin belli kurallarla açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği öne sürülüyor.

 

BAKMADAN GEÇME!