Hafta sonu hava nasıl olacak? İşte 21-22 Ağustos hava durumu tahminleri

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu hava nasıl olacak İşte 21-22 Ağustos hava durumu tahminleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2021 22:49

Yaz mevsimin son günlerine kısa bir süre kala, hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyen pek çok kişi ilk olarak hava durumu araştırmalarına başlıyor. Bulundukları şehirlerde hava durumunun nasıl seyredeceğini sorgulayan vatandaşlar, DMİ'den gelen son bilgileri öğrenmek istiyor. Peki, hafta sonu hava nasıl olacak?

Haberin Devamı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında olacağı bölgede parçalı bulutlu hava öngörülüyor.

Sakarya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU İÇİN UYARI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede hava parçalı, az bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinde ise yer yer çok bulutlu olacak.

Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan'ın kuzeyi ile Iğdır'ın güneyinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar batıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Haberin Devamı

Gün içinde en yüksek sıcaklık Tunceli'de 36, Erzincan'da 32, Iğdır'da 31, Ağrı'da 29, Kars'ta 27, Erzurum'da 26, Ardahan'da 24 derece olacak.

DOĞU KARADENİZ'DE ŞİDDETLİ YAĞMUR

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, öğle saatlerinden itibaren Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağış beklendiği vurgulandı.

Açıklamada, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, yerel kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Kuvvetli yağışın, yarın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesinin beklendiği de kaydedildi.

Hafta sonu hava nasıl olacak İşte 21-22 Ağustos hava durumu tahminleri

Hafta sonu hava nasıl olacak İşte 21-22 Ağustos hava durumu tahminleri

BAKMADAN GEÇME!