Hafta sonu hava nasıl olacak? İşte 10-11 Ekim hava durumu tahminleri

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu hava nasıl olacak İşte 10-11 Ekim hava durumu tahminleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2020 13:49

Hafta sonu tatili öncesi vatandaşların hava durumu araştırmaları hız kazandı. İkamet ettikleri şehirlerde havaların nasıl seyredeceğini merak eden vatandaşlar, Meteoroloji'den gelen son bilgileri sorguluyor. Öte yandan Marmara Bölgesi'nin kuzey ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Peki, hafta sonu hava nasıl olacak?

Haberin Devamı

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in batısı ile Kastamonu, Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Isparta, Burdur, Eskişehir, Düzce, Bolu, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Ankara'nın batı kesimlerinin yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güneyli, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, hamlesi 60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Hafta sonu hava nasıl olacak İşte 10-11 Ekim hava durumu tahminleri

Hafta sonu hava nasıl olacak İşte 10-11 Ekim hava durumu tahminleri

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!