Hafta sonu aşı yapılıyor mu? Pazar günü aşı randevusu alınır mı?

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu aşı yapılıyor mu Pazar günü aşı randevusu alınır mı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2021 14:22

Covid-19 salgını ile ilgili aşılama süreci tüm hızıyla devam ederken, aşı sırası gelen ve hafta içi çalışan vatandaşlar tarafından, hafta sonu aşının olup olmadığı araştırılıyor. Yeni meslek gruplarının da sitemden tanımlanmasıyla birlikte aşılama süreci oldukça geniş bir kitleye yayılmış oldu. Peki, hafta sonu aşı var mı, yapılıyor mu? Pazar günü aşı randevusu alınır mı? İşte, hafta sonu aşı randevusu ile ilgili detaylar…

Haberin Devamı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı üretilen aşılarla birlikte, ülkemizde de 14 Ocak’tan itibaren aşılama süreci başlamıştı. Aşı tedarikinde yaşanan sorunların aşılmasıyla birlikte, geniş meslek ve yaş gruplarına yayılan aşılama süreci hız kazanmış oldu. Buna bağlı olarak, hafta için aşı randevusu alma fırsatı olmayan vatandaşlar, hafta sonu aşı yapılıyor mu merak ediyorlar. Özellikle sokağa çıkma yasağının devam ettiği pazar günü aşı randevusu alınır mı sorusu gündemde. Peki, Hafta sonu aşı yapılıyor mu? İşte hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü aşı randevusu ile ilgili merak edilenler.

HAFTA SONU AŞI VAR MI, PAZAR GÜNÜ AŞI YAPILIYOR MU?

Ülkemizde uygulanan Sinovac ve Biontech aşıları hastanelerde ve sağlık ocaklarında yapılıyor. Hafta sonu için hastanelerden aşı randevu almanız mümkün. Aşı randevusu almak isteyenler, e-Nabız uygulaması üzerinden, telefon ya da SMS ile hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü de aşı randevusu alabiliyorlar.

Haberin Devamı

AŞI RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET VE MHRS İLE AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevusu telefon ile alınacaksa kimlik belgesinin yanınızda bulunması gerekiyor. Eğer aşı randevusu SMS ile alınacaksa TC Kimlik Numarası ve Kimlik Seri Numarasını biliyor olmak yeterlidir. Tüm bunların dışında E-Devlet girişi ile basit bir şekilde aşı randevusu oluşturmak da mümkün olabilmektedir.

E-DEVLET MHRS İLE AŞI RANDEVUSU ALMA 

  • Aşı randevusu almak için öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) girişi yapılması gerekiyor.
  • Karşınıza gelen ekranda E-Devlet ile giriş sağlayabileceğiniz butona tıklayabilirsiniz ya da üye ol butonuna basarak üye olabilerek giriş yapabilirsiniz.
  • Giriş yaptıktan sonra sağ tarafta yer alan "Hastane randevusu al" sekmesini tıklayınız.
  • "Genel Arama" seçeneğini işaretleyiniz.
  • "Covid-19 Aşı" seçeneğini işaretleyiniz.
  • Karşınıza çıkacak olan ekranda eğer sağlık çalışanı değilseniz "COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Yeni öncelikli gruplar eklendikçe durumunuz yeniden değerlendirilecektir." uyarısı çıkacaktır.

SMS İLE AŞI RANDEVUSU ALMA

SMS ile aşı randevusu almak için ASI boşluk TC Kimlik Numarası boşluk Kimlik Seri Numarası bilgilerini girerek 2023'e göndermek gerekecektir. Örnek;

ASI 1234567890 3934

TELEFONDAN AŞI RANDEVUSU ALMA 

Telefondan aşı randevusu oluşturabilmek için Sağlık Bakanlığı MHRS sistemi olan 182 çağrı merkezini arayabilirsiniz. Ancak yoğunluk oluştuğu dönemlerde 182 çağrı merkezi hattı düşmemekte ve iletişimde problem yaşanabilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!