Hafta sonu açık geçecek

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu açık geçecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2008 11:16

Hava açıyor. Tüm yurtta yağış yok. Hafta sonu sisli ve güneşli geçecek. İşte 5 günlük hava tahmini.

Haberin Devamı

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN...

DOĞU ANADOLU'DA KIŞ...

Sibirya soğuklarının etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'ne bağlı 8 ilde 131 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 31, Erzurum ve Kars'ta 28, Ardahan'da 26, Iğdır'da 21, Erzincan'da 16 derece oldu.

Bir hafta daha Sibirya soğuklarının etkisini sürdürmesi beklenen bölgede, günün en yüksek hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 15, Erzurum ve Ağrı'da 14, Kars'ta 13, Erzincan'da 7, Iğdır'da da 5 derece olması bekleniyor.

Bölge genelinde sabah saatlerinde yaşanan yoğun sis karşısında yetkililer sürücüleri uyarırken, kara yollarına çıkan araç sürücülerinin de yanlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları istendi.

Aşırı soğuklar nedeniyle sabah saatlerinde dizel birçok araçların çalışmadığı gözlenirken, araçların çalışması için sürücülerin yakıt depolarının altında ateş yakmaları dikkat çekiyor.

Sibirya soğuklarının yaşandığı bölgede sabah saatlerinde okula giden ilköğretim okulu öğrencilerinin yaşadığı zorluklar da velileri çileden çıkardılar. Birçok öğrenci velisi aşırı soğuklar nedeniyle okulların tatil edilmemesine tepki gösterdiler.

2 BİNİ AŞKIN SU SAYACI PATLADI

Erzurum Su ve Kanalizasyon İdare yetkilileri, aşırı soğuklar nedeniyle 2 bini aşkın su sayacının patladığını bildirdiler.
Erzurum kent merkezinde günde 70 su sayıcının aşırı soğuklardan zarar gördüğünü anlatan yetkililer, “Sayaçları yenileriyle değiştirip, eskilerini tamir ediyoruz. Vatandaşlar su sayaçlarını yalıtım malzemeleri ile korumaya almalılar” uyarısında bulundular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!