Hafız Abdullah Nazırlı son yolculuğuna uğurlandı! Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2021 14:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da kanaat önderi Hafız Abdullah Nazırlı için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elazığ'da deprem konutlarıyla ilgili teslimi için geldiğimizde hocamızı ziyaret edelim istemiştik. Ve o gün hastanede kendisini ziyaretimizde, Diyanet İşleri Başkanımız ve bakan arkadaşlarımız da yanımızdaydı. O gün bizlerden bir vasiyet olarak da kabul ettik. Biz de tabi inşallah bu görevi ifa edeceğiz dedik" dedi.

Haberin Devamı

Elazığ'ın kanaat önderlerinden Hafız Abdullah Nazırlı, genel durum bozukluğu ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde dün yaşamını yitirdi. Hafız Abdullah Nazırlı'yı 25 Ocak'ta hastanede ziyaret ederek 'geçmiş olsun' dileğinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzzetpaşa Camisi'nde kılınacak cenaze namazına katılmak üzere bugün yine Elazığ'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile cenazeye katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cenaze töreninde "Vasiyet etti cenazesine Cumhurbaşkanımızın iştirak etmesini. Muhterem Cumhurbaşkanımız vasiyeti yerine getirmiş oldu şu anda" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hafız Abdullah Nazırlı son yolculuğuna uğurlandı Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

Erdoğan cenaze namazının ardından açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları;
''Çok değerli hocamızı hakka uğurlamak üzere huzurlarında bulunuyoruz. Az önce Diyanet İşleri Başkanımızın da ifade ettiği gibi, Elazığ'da deprem konutlarıyla ilgili teslimi için geldiğimizde hocamızı ziyaret edelim istemiştik.

Hafız Abdullah Nazırlı son yolculuğuna uğurlandı Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı
Ve o gün hastanede kendisini ziyaretimizde, Diyanet İşleri Başkanımız ve bakan arkadaşlarımız da yanımızdaydı.

O gün bizlerden bir vasiyet olarak da kabul ettik. Biz de tabi inşallah bu görevi ifa edeceğiz dedik.

Rabbim bu fırsatı bizlere verdi. Elhamdülillah bugün hakka uğurlama merasiminde biz de burada bulunuyoruz.

Uzun zamandır tabi hocamızı tanıyoruz. 106 yıllık ömür... Hastanedeki ziyaretimizde hocamla beraber onu konuştuk. Allah'a hamd olsun bu ne hafıza... En ufak bir hafızada gerileme yok. Allah'ın ayetlerini hala nasıl koruyor ve o ayetleri nasıl okuyor ve bunları görünce bizim halimiz ne olacak diye de kendi kendimize sorduk. Mekanı cennet olsun inşallah.''

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın helallik istemesinin ardından Hafız Abdullah Nazırlı'nın cenazesi, toprağa verilmek üzere Harput Mezarlığı'na götürüldü. Tabuta Cumhurbaşkanı Erdoğan da omuz verdi. Mezarlığa getirilen Nazırlı'nın cenazesi, Erdoğan'ın da katılımıyla toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!