Hadsiz doktora soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Hadsiz doktora soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2025 07:00

Horasan Devlet Hastanesi’nin acil servisine müracaat eden KOAH hastası yüzde 95 engelli Cumhur Tunç’a kızıp hakaret eden Dr. K.Z.M. hakkında soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

ERZURUM’da KOAH hastası yüzde 95 engelli Cumhur Tunç (68), solunum sıkıntısı sebebiyle oksijen tedavisi için 16 Mayıs 2025 günü Horasan Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne müracaat etti. Oğlu ile birlikte acile gelen Cumhur Tunç’un evraklarını dolduran Dr. K.Z.M., iddiaya göre, önündeki muayene evrakına not alarak “Öksürüğün var mı? Evde makine kullanıyor musun? Göğüs ağrın falan yok değil mi? Şeker hastalığın var mı? Kaç kilosun? İlaç kullanıyor musun?” sorularını yöneltti. Doktorun sorularını oğlunun yardımıyla cevaplandıran Cumhur Tunç, el işaretiyle oksijene ihtiyacı olduğunu söyledi. Bunun üzerine doktor K.Z.M., “Amca ben sormadan sana ilaç başlayamam. Beni bir dinle. Önce beni dinleyeceksin” deyince Tunç, “Ben KOAH hastasıyım. Bana hava ver” dedi. Bunun üzerine Dr. K.Z.M. bu kez “Cevap vermek istemiyorsan beklersin. Bu nasıl bir şey. Oyun mu oynuyorum ben burada. Sana bekleyeceksin diyorum. Soru soruyorum sana, ona göre tedavine başlayacağım” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘GEBERİRSİN İNŞALLAH’

Cumhur Tunç’un rahatsızlığını ifade ederek “Bir hava vur” demesi üzerine doktor, “Vurmayacağım. Ben önce soracağım diyorum. Allah Allah, bu nasıl bir yobazlık” diye kızdı. Doktorun sözleri üzerine araya giren hastanın küçük oğlu, hakaret ederek “Sen babamla nasıl konuşuyorsun?” diye tepki gösterdi. Güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle çocuk, olay yerinden uzaklaştırıldı. Hastaya bakmayacağını söyleyerek elindeki kağıdı fırlatan K.Z.M., “Nereye gidersen git. Soru soruyorum. Cevap vermiyorsun. Utanmaz. Ahlaksız ya. Oğlu da küfrediyor. Saygısızlara bak ya” dedi. Sağlık çalışanlarına ısrarla oksijen talebini tekrarlayan Cumhur Tunç, oturduğu sandalyeyle bölgeden uzaklaştırıldı. Hastanın ardından söylenmeye devam eden Dr. K.Z.M., “Nasıl bir pislik insanlar. Geri zekalı seni dinlemeden ben nasıl tedavine başlayayım. Geberirsin inşallah. Hakaretlere bak ya. O kadar saygısız insanlar olamaz yani. Sen ne kadar ahlaksız bir insansın. Ahlaksız bir çocuk da yetiştirmişsin” diye konuştu.

Hadsiz doktora soruşturma
KOAH hastası yüzde 95 engelli Cumhur Tunç

Haberin Devamı

‘KALEM FIRLATTI HAKARET ETTİ’

Tunç Ailesi acil serviste yaşanan olay sonrası Horasan Adliyesi’ne Dr. K.Z.M. hakkında suç duyurusunda bulundu. Soruşturmanın sürdüğü olayla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. 16 Mayıs saat 14.20 sıralarında meydana gelen olayın anbean kaydedildiği görüntüler soruşturmaya delil olarak sunuldu. Horasan Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde yaşadıklarını anlatan Cumhur Tunç, “Oksijen tedavisi ısrarlarıma rağmen doktor beni azarladı. Kalem fırlattı, olmadık hakaretler yaptı. Durumum acil olduğu halde beni muayene etmedi. Kendisinden şikâyetçiyim” dedi. Görüntüler sosyal medyada paylaşılırken, İl Sağlık Müdürlüğü olaya ilişkin müfettiş görevlendirdi. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri Cumhur Tunç’u evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

 

BAKMADAN GEÇME!