Hadise dördüncü oldu

Güncelleme Tarihi:

Hadise dördüncü oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2009 00:13

Komşunun komşuya oy verdiği Eurovision 2009’un birinciliğini rekor puanla Norveç kazandı. 42 ülkenin katıldığı yarışmada Türkiye’yi başarı ile temsil eden Hadise 177 puanla dördüncü olabildi.

Haberin Devamı

HADİSE SAHNE ALIRKEN BÜYÜK ALKIŞ KOPTU - VİDEO

BİRİNCİ OLAN NORVEÇ'İN ŞARKISI -VİDEO

İŞTE EUROVİSİON 2009'DAN MUHTEŞEM KARELER

HADİSE'NİN KÖYÜNDE EUROVİSİON HEYACANI

EUROVISION YARI FİNALİNDEN KARELER

  

MOSKOVA’da düzenlenen 54. Eurovision Şarkı Yarışması’nı Norveç açık arayla kazandı. Türkiye’yi temsilen Düm Tek Tek adlı parçayla yarışan Hadise 177 puan toplayarak dördüncü oldu. Türkiye-Ermenistan yakınlaşması nedeniyle Türkiye’ye yarışmada puan vermeyeceği dile getirilen Azerbaycan, Hadise’ye 12 puan verdi. Türkiye’den de aynı şekilde Azeri yarışmacılar Aysel-Arash’a tam puan çıktı.

Yarışmanın en ilgi çekici yönü, halktan toplanan oylarla katılımcı kurumların oluşturduğu ihtisas jürilerinin yarı yarıya oluşturduğu oylara rağmen politikanın hakimiyetini kaybetmemesi oldu. Komşu ülkelerin birbirlerine oy verdiği yarışmada Türkiye,   Belçika, Fransa, İsviçre, İngiltere, Makedonya ve Azerbaycan’dan tam puan aldı. Türkiye’ye Almanya, Bulgaristan ve Arnavutluk 10 puan , Hollanda 8, Bosna-Hersek ve Norveç 7, İsveç, Romanya ve Danimarka 6 puan, Malta, Finlandiye ve Macaristan 5, Ermenistan 4, İsrail, Karadğ, Yunanistan ve Portekiz 3, İspanya 2 ve Çek ile Hırvatistan 1’er puan verdiler. Yarışmada 14 ülke Türkiye’ye hiç puan vermedi.
Yarışmadan önce TBMM Başkanı Köksal Toptan ve , Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 54. Türkiye’yi temsil eden şarkıcı  Hadise’ye başarı dileğinde bulundu.

Haberin Devamı

BİR DAHA BELÇİKA' YA GİTMEZDİM

 Hadise, "Çok gururluyum, hedefime ulaştım. Ben her zaman  ilk beş demiştim, 4. olduk" dedi. Hadise yarışmanın yapıldığı solandan ayrılırken gazetecilere yaptığı  açıklamada, "Ben her zaman ilk 5 demiştim ve 4. olduk. Çok gururluyum, hedefime  ulaştım. Ben hiç bir zaman birinciliğe oynamadım. Çünkü final grubu çok güçlüydü.  Birinci olmak isterdim, ama hiçbir zaman birincilik için mücadele etmedim" diye  konuştu.
         Hadise, "Herkes benden birincilik isterken, ben hep ilk beşe girmeyi  düşündüm ve bunun için de dua ettim. Allah da benim dualarımı kabul etti. Allaha  şükrediyorum" dedi. Baştan beri Norveç'in favori olduğunu belirten Hadise, "Ama ben  Fransa'dan Patricia Kaas gibi, İngiltere'den Jade Ewen gibi dünyaca ünlü  sanatçıları geride bıraktım. EBU'daki yetkililer bile başarımızı, bu kadar güçlü  bir gruptan 4. çıkmamızı çok iyi buldular" şeklinde konuştu. Hadise daha sonra şunları söyledi:"Türkiyeden sonra ikinci vatanım olan Belkiça'dan 12 puan gelmeseydi,  hayatta bir daha Belçikaya gitmezdim. Ama Belçika'yı çok seviyorum. Şu an en çok yapmak istediğim ve yapamadığım şeyi yapacağım, bol bol  yağlı yemekler istiyorum. İlk gördüğüm hamburgercide duracağım, doyana kadar  hamburger yiyeceğim. Daha sonra da kahve içeceğim."  dedi.
         Norveç, Eurovision şarkı yarışması tarihinde en yüksek puanı alarak  birinci oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!