HADEP: Türban mağduriyeti bitsin

Güncelleme Tarihi:

HADEP: Türban mağduriyeti bitsin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2002 13:22

Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Kurtulan, "türban üzerinde yaratılan şiddetin sona erdirilmesini ve bu konuda yaratılan mağduriyetlerin giderilmesini" istedi.

Haberin Devamı

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü" nedeniyle bir mesaj yayınlayan HADEP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Kurtalan, kadına yönelik şiddetin tüm dünyada sona erdirilmesi gerektiğini söyledi.

Yönetim politikalarında kadınların olmadığının 3 Kasım'da tekrar ortaya çıktığını belirten Kurtalan, "Yine erkek egemen bir meclisin ve iş başına gelen yeni hükümetin kadına yönelik politikası umut vermiyor. Kadından ve aileden sorumlu bakanlık kaldırılırken, bakanlar kurulunda sadece bir kadın bakan yer aldı" dedi.

Kurtalan, HADEP'li kadınlar olarak özellikle "türban üzerinde yaratılan şiddetin sona erdirilmesini ve bu konuda yaratılan mağduriyetlerin giderilmesini" talep etti. Anadil üzerindeki tüm yasakların kalkmasını, koruculuk sisteminin bitirilmesini, köye dünüş koşullarının sağlanmasını ve ayrımsız siyasi bir genel af çıkarılmasını isteyen Kurtalan, şiddete uğrayan kadınlar için her ilde bir sığınma evinin açılması, kadının eğitim düzeyinin yükseltilmesi ve istihdamın sağlanması gerektiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!