HADEP: Af geçiştiriliyor

Güncelleme Tarihi:

HADEP: Af geçiştiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2000 00:00

HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak, toplumsal barış için genel affın zorunlu hale geldiği bir dönemde hükümetin, konuyu şartlı salıverme ile geçiştirmeye çalıştığını savunarak, ''Mevcut haliyle af tasarısı, eksik ve yetersizdir. Dağ, fare doğurmuştur'' dedi. Bozlak toplumsal barış için ayrımsız genel af çıkarılması gerektiğini savundu.

Bozlak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında cezaevlerindeki ölüm oruçlarına seyirci kalınamayacağını belirterek, "Olaya 'taviz vermeyiz' mantığıyla yaklaşmak, son derece yanlıştır. Ölümün önüne geçmek taviz değil, insani ve demokratik bir yaklaşımdır. Yurttaş için devlet olmanın, zorunlu bir gereğidir. Hükümete bir kez daha çağrıda bulunuyoruz: Yarın, hatta 1 saat sonrası çok geç olabilir. Derhal diyalog ve uzlaşma sağlanarak, bu ölümlerin önüne geçilmelidir.''

Bu arada, HADEP Genel Başkanı Bozlak'ın, dün Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e bir mektup göndererek, af ve cezaevlerindeki açlık grevleri ile ilgili görüşlerini ilettiği ve her iki konuda da Cumhurbaşkanı Sezer'den yardım istediği bildirildi. Bozlak'ın, aynı mektubu Başbakan, Meclis Başkanı, Başbakan yardımcıları, Adalet Bakanı ile FP, DYP ve CHP genel başkanlarına da bilgi için gönderdiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!