Hacı annesini eroinman yaptı

Güncelleme Tarihi:

Hacı annesini eroinman yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2008 10:29

Emniyet'in geçen hafta düzenlediği zehir operasyonunun ayrıntıları tüyler ürpertti. Gözaltına alınan bir zanlının iki defa hacca giden annesini uyuşturucu bağımlısı yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Emniyet’in geçen hafta uluslararası uyuşturucu şebekesine yönelik 15 ilde düzenlediği Everest operasyonunun ayrıntıları gün ışığına çıkmaya başladı. Detaylar arasında en korkunç olanı ise gözaltına alınan bir zanlının iki defa hacca gitmiş annesini bile uyuşturucu bağımlısı haline getirmesi. Akşam Gazetesi'nden Ufuk Türkyılmaz'ın haberine göre, zehir taciri, kendisinden ağrılarına karşı ilaç isteyen 70 yaşındaki annesine eroin verdi. Talihsiz kadın ise ne olduğunu bile bilmeden kullandığı eroin yüzünden bağımlı hale geldi. Giderek krizlere girmeye başlayan kadının feryatları savcılık talimatıyla dinlenen telefon görüşmelerine yansıdı. Talihsiz annenin oğlundan “Ah Oğul çok fenayım” diyerek eroin istemesi ise yürek parçaladı.

TEDAVİ ALTINA ALINACAK

Haberin Devamı

Polis yetkilileri, yaşlı kadının kendi isteği doğrultusunda İstanbul’da, uyuşturucu bağımlılarının tedavi edildiği bir rehabilitasyon merkezine yatırılacağını belirtti. İstanbul Balıklı Rum Hastanesi seçenekler arasında yer alıyor. Emniyet Müdürlüğü’nün geçtiğimiz hafta düzenlediği operasyonda toplam 51 kişi gözaltına alınmış, 39 kişi tutuklanmıştı. Çete üyeleri arasında ünlü işadamları, restoran sahipleri ve tekstilcilerin bulunduğu belirtilmişti.

BİR BAKANIN OĞLU

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 6 ülke polisiyle işbirliği içinde gerçekleştirdiğ ‘Everest’ adı verilen operasyonla yakalanan ünlü uyuşturucu baronunun İsa G. olduğu ortaya çıktı. İsa G.’nin 14 ülke polisi tarafından 8 yıldır arandığı ancak bir türlü uyuşturucu ile bağının kurulamadığı belirtildi. Daha da çarpıcı olanı ise İsa G.’nin bir Macar Bakanı’nın damadı olduğu bilgisi. Macaristan’da yaşayan zehir baronu İsa G., eşinin kırmızı pasaportu sayesinde kolaylıkla ülkeye giriş-çıkış yapabiliyor ve bu yolla dikkat çekmiyordu.

VELİLER ŞOKTA

İsa G.’nin uyuşturucu sevkıyatları ile ilişkisi ancak bu operasyonla delillendirilebildi. Zehir baronu Osmaniye’de gözaltına alınmıştı.  Çetenin bir diğer önemli ismi ise velilerin çocuklarını emanet ettiği bir eğitimci. Kilis’te dershane sahibi olan Ekrem Z.’nin yakalanması ile veliler büyük infial yaşadı. Eczanelere koşan anne babalar çocuklarına uyuşturucu testi yaptırdı. Olayın boyutu eczanelerin emniyete haber vermesi ile ortaya çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!