HABİTAT, 2. Kadeş Antlaşması olacak

Güncelleme Tarihi:

HABİTAT, 2. Kadeş Antlaşması olacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2005 02:00

Uluslararası Yerel Yönetimler Barış Konferansı’na ev sahipliği yapan Nevşehir’in Belediye Başkanı Hasan Ünver, yerel yönetimler adına ilk kez tarihi bir toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirterek, ‘Bu toplantı 2. Kadeş Antlaşması olarak dünyaya damgasını vuracak’ dedi. Bu topraklardan 8 medeniyetin geçerek izler bıraktığını söyleyen Ünver, şöyle konuştu:

‘Kapadokya’da HABİTAT toplantısı yapmamıza Hitit ile Mısır arasında M.Ö 1269 yılında imzalanan Kadeş Antlaşması ilham verdi. Tarihteki bu ilk antlaşma, Anadolu’da kadın haklarının 3 bin yıl önce ne seviyede olduğunu gösteren eşi bulunmaz bir örnek. Bu antlaşmanın bir örneği Birleşmiş Milletler’in de kapısında asılıdır. Ama gerçek sahibi biziz. Dünyanın dört bir tarafından belediye başkanları, sivil toplum örgütleri, üniversiteler buraya geldi.’

BM, HABİTAT, Yerel Yönetimler Derneği ve Nevşehir Belediyesi’nin düzenlediği 1’inci Uluslararası Yerel Yönetimler Barış Konferansı 3 gün sürecek. Konferansa 54 ülkeden 950 yerel yönetici, sivil toplum kuruluş temsilcileri katılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!