Haber başlığı nedeniyle gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Haber başlığı nedeniyle gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 21:23

Cumhuriyet gazetesinin internet sitesi cumhuriyet.com.tr’nin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven ‘örgüt propagandası’ suçlamasıyla dün sabah evinden gözaltına alındı. Güvenlik Şube’ye götürülen Güven hakkında 7 gün ek gözaltı süresi verildi.

Haberin Devamı

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in hayatını kaybettiği trafik kazasının ardından sosyal medyaki mesajları incelemeye alan savcılığın Oğuz Güven’in de aralarında bulunduğu 32 kişi için gözaltı kararı verdiği açıklandı. Güven’in gözaltına alınmasına gerekçe olarak kazaya ilişkin Cumhuriyet’in internet sitesinde yer alan haberin başlığı gösterildi. Haberdeki “İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper’i kamyon biçti” başlığı daha sonra “İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper kamyon kazasında feci şekilde can verdi” şeklinde değiştirilmişti.

‘ARTIK KELİMELER İZLENİYOR’

Güven’in gözaltına alınmasına meslek örgütlerinden tepki geldi:

Basın Konseyi: Artık kelimeler izleniyor, manşetler gözaltına alınıyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Başlık nedeniyle meslektaşımızın gözaltına alınması basın özgürlüğü açısından ciddi bir endişe yaratmaktadır. Basına yönelik bu baskıcı tutum, Türkiye’yi demokrasiden uzaklaştırmaktadır. Güven’in en kısa sürede serbest kalmasını istiyoruz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!