Güvercinin kafasını koparıp sahibini öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Güvercinin kafasını koparıp sahibini öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2008 12:09

ADANA’da yakaladıkları güvercinin kafasını kopardıktan sonra sahiplerinden birini öldürüp, ikisini de yaraladığı iddia edilen Cumali ve Canser Santalu kardeşler, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.

Haberin Devamı

19 Mayıs Mahallesi’nde oturan Ramazan (22), Bayram (19) ve Ahmet Çetin (17) kardeşler 20 Nisan’da evlerinin damında besledikleri güvercinleri uçurduktan sonra geri toplamak istedi. Güvercinlerden biri komşuları Cumali Santalu (27) ve ağabeyi Canser Santalu (36) tarafından yakalandı. Güvercinlerini almaya giden Çetin kardeşlerden Bayram bıçaklanarak öldürüldü. Ağabeyi ve kardeşi ise yaralandı.

Yakalanıp tutuklanan katil zanlısı fırıncı Cumali Santalu ve ağabeyi Canser Santalu, Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada yargılanmaya başlandı. Haklarında ömür boyu hapis cezası istenen kardeşlerden Cumali Santalu, Çetin kardeşleri güvercinlerini çalmakla suçlayarak, “Ramazan ve kardeşi Can çaldıkları kuşlarımı pazar yerinde bana 400 YTL’ye satmaya çalıştı. Ramazan evimize gelip bana küfür ederek elini cebine attı. Ben de bıçağımı çıkarıp salladım. Yaralanan Ramazan kaçıp bir süre sonra kardeşleriyle geldi. Kendimi korumak istedim” dedi.

Ağabeyi Canser Santalu ise, Bayram’ı kardeşinin öldürdüğünü, kendisinin ise kimseyi bıçaklamadığını iddia ederek tahliyesini istedi.

Bir güvercin yüzünden kardeşi öldürülen kendisi ise yaralanan fırıncı Ramazan Çetin, sanık kardeşlerden şikayetçi oldu. Çetin, “Kardeşim Ahmet ile güvercinlerimizi yemledik. Kafese koyarken birisi Canser’lerin evinin damına kondu. Almaya gittiğimde Cumali, kuşun kafasını koparıp üzerime attı, ‘Bir daha evimize kuş uçurmayacaksınız’ dedi. Ben de ‘Cumali abi senin dinin imanın yok mu? Senin kuşun da bize geldiğinde sana geri veriyoruz’ dedim. Bana bıçakla saldırdı. Bacağımdan yaralanıp yere yığıldım. O sırada kardeşlerim peşinden gitmiş. Bayram’ı nasıl öldürdüğünü görmedim” dedi. Ahmet Çetin ise, ağabeyi Ramazan’ı yaralayıp kaçan Cumali’nin peşinden koşarken karşılarına çıkan Canser’in kürekle, kardeşi Cumali’nin de bıçakla kendilerine saldırdığını iddia etti. Çetin, “Cumali bıçakla üzerime gelince Bayram ağabeyim önüme geçti. Ağabeyimi bıçakladı” dedi.
Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!