Güvercinin direnişi

Güncelleme Tarihi:

Güvercinin direnişi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kepez'de gecekondularla birlikte yuvası da yıkılan bir güvercin, kepçelerin önüne dikilerek uzun süre çalışmaları engelledi

KEPEZ Belediyesi ekiplerinin, Sütçüler Mahallesi'nde polis desteğiyle yaptığı yıkımda gecekonducuların yerine güvercinler direndi. İmar Planı'nda okul arsası olarak ayrılan arazideki bir gecekondu ile temeli atılan 3 gecekonduyu yıkmaya gelen ekipler, gecekondu sahibi Raife Yüksel'i evinden uzaklaştırıp operasyona başladılar.

KEPÇENİN ÖNÜNE DİKİLDİ

Dev makineler gecekonduları kısa sürede yerle bir etti. Ancak gecekondularla birlikte yuvalarını da kaybeden güvercinler gruplar halinde dışarıya çıkarılan ev eşyalarının arasına saklandı. Bir erkek güvercin ise yıkım ekiplerine meydan okurcasına kepçenin önüne dikilerek sanki yıkımı engellemeye çalıştı.

5 BİN GECEKONDU YIKILACAK

Tüm kovalama çabalarına rağmen yerinden uzun süre ayrılmayan güvercin, yıkım sırasının kime geleceğini endişeyle bekleyen diğer gecekonducuların sevgisini kazanırken, Belediye Başkanı Mehmet Atay, ‘‘Yöredeki 55 bin gecekondudan okul, yol ve diğer kamu hizmetleri için ayrılan yerlere yapılan en az 5 bin gecekondu yıkılacak’’ dedi.

Kepez'de İmar Planı'nda okul arsası yerine yapılan gecekonduların yıkım çalışmaları sırasında yuvası da yıkılan bir erkek güvercin kepçelerin önüne dikilerek çalışmaları aksattı. Güvercini yerinden uzaklaştırmak için ekipler uzun süre çaba harcadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!