Gurur Erkal’ın, ödül Çağdaş Yaşam’ın

Güncelleme Tarihi:

Gurur Erkal’ın, ödül Çağdaş Yaşam’ın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2009 00:00

Aydın Doğan Vakfı’nın bu sene tiyatro dalında verilen ödülüne değer görülen Genco Erkal, Hilton Oteli’nde düzenlenen törenle ödülünü aldı. Erkal’a ödülünü İstanbul Valisi Muammer Güler ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan birlikte verdi. Davetliler arasında yer alan Tilbe Saran ile Zuhal Olcay, Selim Atakan’ın piyanosu eşliğinde Genco Erkal için şarkı söyledi.

Haberin Devamı

AYDIN Doğan Vakfı’nın düzenlediği "Aydın Doğan Ödülü" bu yıl tiyatro dalında Genco Erkal’a verildi. Doğan Hızlan başkanlığında, Orhan Alkaya, Doç. K. Lemi Bilgin, Prof. Cevat Çapan, Prof. Dr. Dikmen Gürün, Gencay Gürün, Prof. Dr. Özdemir Nutku, Turgut Özakman, Seçkin Selvi, Prof. Dr. Sevda Şener ve Prof. Dr. Ayşegül Yüksel’den oluşan seçici kurul; oyuncu, yönetmen, dramaturg, uyarlamacı olarak 50 yıldır tutarlı çizgisinden ödün vermeyen, 40 yıldır Dostlar Tiyatrosu’nu yöneten Genco Erkal’ın ödüllendirilmesini kararlaştırdı.

Ödülünü İstanbul Valisi Muammer Güler ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan’ın elinden alan Genco Erkal, ödül töreni için tasarladığı konuşmanın Ergenekon soruşturmasının yeni dalgasıyla birlikte anlamsızlaştığını belirterek, "Bu insanlar bu ülkede muhalefet istemiyorlar" dedi. Genco Erkal, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Sayın Türkan Saylan’ı ben bu akşam buraya özel konuğum olarak davet etmiştim ama bu sabah yaşanan olaylar kendisini o kadar derinden sarstı ki, zaten ağır hasta olan biri, bugün aramıza katılamıyor. Onun bugün aramızda olmasını çok istiyordum. Nedenini açıklayacağım. Geçen yıldan bu

/images/100/0x0/55eaadfdf018fbb8f88fd58d
yana biz ’Sivas 93’ adlı bir oyun oynuyoruz ve bu oyunun bir yerinde Goethe’nin bir sözünü anımsatıyoruz izleyicilere, ’Hiçbir şey eyleme geçen cehalet kadar korkutucu olamaz’ diyoruz. Aydınlık bir geleceğe ulaşmamızda en büyük sorunumuzun eğitim eksikliği olduğunu düşünüyorum. Kendi kaderini kendi çizen, özgür bir insan olmayı öğreten bir eğitim gerekliliğine inanıyorum. Bu nedenle ödülün onurunu kendime ayırıp parasal yanını eğitime bağışlamak istiyorum."

Elindeki 60 bin TL’lik çeki gösteren Erkal, "Eğer burada olsaydı, bu çeki, bugüne kadar eğitim alanında yaptığı kahramanca çalışmaları her zaman coşkuyla karşıladığım, hayran olduğum büyük bir hocaya, Türkan Saylan Hoca’ya sunmak istiyordum" dedi. Erkal sözlerini, "Bu parayı en iyi şekilde değerlendirebileceğine olan inancım sonsuz. Onu evinde ziyaret edip emaneti kendisine ulaştıracağım" diye tamamladı.

Haberin Devamı

Aydın Doğan Ödülü’nde anlamlı tavır

Ödülünü Muammer Güler ve Aydın Doğan’dan alan Erkal "Ödülün onurunu kendime ayırıp, 60 bin liralık çeki ÇYDD’ye bağışlayacağım" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!