Gürün Belediye Başkanı hakkında soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Gürün Belediye Başkanı hakkında soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2005 18:57

Sivas'ın Gürün İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Aktaş hakkında, bazı imar işlerinde usulsüzlük iddialarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni verdiği bildirildi.

İlçedeki bazı imar ve tapu işlerinde usulsüzlük bulunduğu iddialarıyla ilgili olarak yapılan şikayetleri değerlendiren İçişleri Bakanlığı'nın, müfettişlerin raporu doğrultusunda Aktaş ve bir dönem belediyede görev yaptıktan sonra emekli olan inşaat teknisyeni Mehmet Köse hakkında soruşturma izni verdiği kaydedildi.

Müfettiş raporunu inceleyen bakanlığın Aktaş ve Köse hakkında ”4483 sayılı Memurlar ve diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun”un 6. maddesi uyarınca soruşturma izni verilmesine karar verdiği öğrenildi.
Gürün Belediye Başkanı Mehmet Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kararla ilgili gerekçeleriyle birlikte Danıştay'a itirazda bulunduklarını belirterek, karşı tarafın iddialarının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.
Bayındırlık İl Müdürlüğü görevlilerinin şikayet konusu olan mevzularda siyasi mülahazalarla değerlendirme yaptığını iddia eden Aktaş, “Bakanlık müfettişleri de bayındırlık raporuna göre izin vermiştir. Her belediyede olabilen çok küçük çaplı uygulama hatası olarak değerlendirilebilen konularla muhaliflerimiz tarafından bir bardak suda fırtına kopartılmaktadır” diye konuştu.

Bu konuda kararı Danıştay'ın vereceğini ifade eden Aktaş, ”İddialar önemsenecek konular değildir. Danıştay'a belgeleriyle sunduğumuz itirazla yapılacak incelemeler sonucunda haklı olduğumuz ortaya çıkacaktır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!