‘Gür ses’ sırları

Güncelleme Tarihi:

‘Gür ses’ sırları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2015 01:00

Erdoğan: Bal, karabiber, zencefil karışımı, Davutoğlu: Isparta güllerinin yağıyla gargara, Kılıçdaroğlu: Ilık limonlu ıhlamur ve şeker, Bahçeli: Bol su, bol çay, günde 3 kez Türk kahvesi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de bir seçim geleneğidir mitingler. Liderler, meydanlara toplanan binlerce kişiye üst perdeden seslenirler. Haliyle bazen günde üç miting yapan liderlerin seslerini koruması da önemli bir mesele haline gelir. 7 Haziran’daki seçimlerin öncesinde, her gün 4 parti lideri ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı, meydanlarda toplanan kalabalıklara bağıra bağıra konuşurken görüyoruz. 5’i de zaman zaman sesleri çatallaşıp incelse de genel olarak iyi performans sergiliyorlar. Peki liderler seslerini nasıl koruyorlar? Politikayı takip eden duayen gazeteci arkadaşımız Nuray Babacan, liderlerin gür ses sırlarını araştırdı. İşte sonuçları: Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Isparta mitingindeki ses kısıklığına yerel çözüm bulundu. Partililer, gül yağının ses kısıklığına iyi geldiğini belirterek, Davutoğlu’ndan gül yağı ile gargara yapmasını istedi. Davutoğlu da partililerin önerilerine dikkate aldı ve getirilen gül yağı ile gargara yaptı. Davuoğlu’nun ses kısıklığı sorununu çözmek için doktoru ve AK Parti milletvekili adayı Celil Göçer de bazı formüller uyguladı. Göçer, ballı ıhlamurla hazırladıkları sihirli bir formülü anlattı. Göçer, ballı limona Osmanlı’da kullanılan bitkisel bir karışımın eklendiğini ve ses kısıklığına çok iyi geldiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ses kısıklığı için doktor tavsiyesiyle kullandığı özel bir iksiri olduğu da biliniyor. Erdoğan’a doktorları, bal, karabiber ve zencefilden oluşan bir karışım öneriyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da benzer bir formül uyguluyor. Bununla birlikte ılık limonlu ıhlamur içerek ses tellerini korumaya çalışıyor. Kılıçdaroğlu, bir de (en az kendisi kadar çok bağırmak zorunda kalan) anonsçusu Barış Bozkurt’un cebinde taşıdığı kaya tuzunu andıran şekerleri kullanıyor.
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ise bol su içmekten başka özel bir formülü bulunmuyor. Gün boyunca sürekli çay ve su içen Bahçeli, günde üç Türk kahvesi içme alışkanlığından ise taviz vermiyor.
HDP lideri Selahattin Demirtaş da gençliğin verdiği avantajdan olsa gerek ses kısıklığına karşı dikkat çekici bir önlem almıyor.

Haberin Devamı


Babalar ve oğullar

Haberin Devamı

ARKADAŞIMIZ Nuray Babacan aktardı... AK Parti’de siyaset yapan milletvekillerinin çocuklarının çoğu, hukuk veya işletme gibi popüler meslekleri seçerken, AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz’in oğlu ise istisna yapmış. Çankırı’da doğan ve eğitimini Ankara Başkent Üniversitesi’nde tamamlayan İsmail Filiz, bir süreden beri dizilerin aranan oyuncusu oldu. 1980 doğumlu olan İsmail Filiz ilk olarak kendini, 2009’da yayınlanan Ezel dizisinde Ömer Uçar karakteriyle gösterdi. 2011’de Anadolu Kartalları filminde rol alan Filiz, filmde “Üsteğmen Tunç Sözeri” karakterini canlandırdı. 2014 yılında Paşa Gönlüm ve Ezra dizilerinde rol alan Filiz, son olarak Milat dizisiyle ekran geldi. Babası Hüseyin Filiz’e eşlik ederek, TBMM’de 23 Nisan Resepsiyonu’na katılan İsmail Filiz, Türkiye gündemiyle yakından ilgisi olsa dahi siyaseti düşünmüyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in hukuk okuyan oğlu Yasin Eker ise ut çalıyor. Son olarak Türk Sanat Müziği’nin önemli bestecilerinin tanıtıldığı bir kitap da yazdı.

Haberin Devamı


Para veriyorsunuz, dul kadınlar bize varmıyor

YOLUNUZ Adıyaman’a düşerse çiğköfte yemeden, Urfa ile Adıyaman arasındaki ‘çiğköfte hangisine aittir’ tartışmasına tanıklık etmeden dönemezsiniz. Haftasonu yolumuz Adıyaman’a düştü. Bir gün boyunca, AK Parti’de 3 dönemliklerin boşalttığı ‘sembol kadro’lardan birini doldurması beklenen Adnan Boynukara ile köyleri dolaştık. İlgi yoğundu. Karşılaştığımız en ilginç serzenişi aktarayım: Köy meydanında sohbete katılan yaşlı amca, AK Parti’den şikâyetçiydi. Gerekçesini şöyle açıkladı: ‘Siz dul kadınlara para veriyorsunuz, paraları olunca da bize varmıyorlar, evlenemiyoruz...’ Köy ziyaretleri tamamlanıp Adıyaman’daki seçim koordinasyon merkezine vardığımızda saat 21.00 olmuştu. AK Parti’nin başka köylerde dolaşan diğer adayları İbrahim Halil Fırat, İclal Yalçın Tutuş ve Ahmet Aydın da sırayla aynı merkezde toplandı. Biraz sohbetten sonra, vakit hayli ilerlediği halde AK Parti’nin TBMM Grup Başkanvekilliği’nden tanıdığımız ve Adıyaman’dan 1’inci sıra adayı olan Ahmet Aydın’dan iddialı bir davet geldi. Eve vardığımızda aday listesindeki eksik isim olan 4’üncü sıra adayı Salih Fırat’ı da bulduk ve 5 AK Parti adayını bir araya getirmiş olduk. Biz Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu ile bu toplanmanın sayemizde gerçekleştiğini düşünürken, gerçek nedeni mutfakta gördük: Çiğköfte... Çiğköfte servise hazır hale geldiğinde saatler 00.30’u göstermesine karşın talep yoğundu. Üstüne tavşan kanı çaylar içilirken, sohbete Twitter’dan olaya dahil olan AK Parti Şanlıurfa Adayı Mazhar Bağlı’nın ‘uzman’ yorumu da o klasik tartışmayı başlattı. Çiğköfte en iyi Urfa’da mı Adıyaman’da mı yapılır? Tabii her zaman olduğu gibi ortak bir karara varamadılar. Adıyaman, HDP lideri Selahattin Demirtaş’ı ve ardından da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı karşılamaya hazırlanırken, çiğköfte ile ilgili aidiyet tartışması, 2019 seçimleri öncesinde yeniden yapmak için rafa kaldırıldı. Deniz ZEYREK

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!