Güneydoğu'da kadının sevgi turu sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Güneydoğuda kadının sevgi turu sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde İstanbul'dan Güneydoğu'ya giden Anakültür Grubu üyeleri, önceki gece Siirt'te sıra gecesine katıldı. Anakültür'ün Güneydoğu çıkarması Adıyaman, Şanlıurfa, Hasankeyf ilçesi ve Aydınlar köyünde sürecek.

Güneydoğu'daki etkinlikler için İstanbul'dan gelen aralarında öğretim üyesi ve sanatçılarla yabancı konukların da bulunduğu 30 kişilik grup, Eruh'taki şölenden sonra Siirt'e geçti. Siirt Valiliği'nin, Toplumsal Kalkınma Projesi (TOKAP) çerçevesi hakkında yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi alan heyet üyeleri, gece Siirt Valisi Osman Acar tarafından sıra gecesinde ağırlandı. Gecede müzikle coşan kadınlar gönüllerince eğlenirken, heyet başkanı Ceylan Orkun, amaçlarının insanların birbirleriyle ilişki kurmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Orkun, ‘‘Bizlerde, bu ilişkileri yönlendirmek istiyoruz’’ dedi.

Siirt'te dün düzenlene şenlikten sonra kentten ayrılan Anakültür heyeti, Adıyaman, Şanlıurfa, Hasankeyf ilçesi ve Siirt'in Aydınlar Köyü'nde de sevgi şöleni turlarına devam edecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!