Güneş tahrik ediyor

Güncelleme Tarihi:

Güneş tahrik ediyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yaz aylarıyla birlikte çoğalan güneş ışınlarının insanda cinsel dürtüleri artırdığı, insanı cinsel açıdan uyardığı ortaya çıktı. Yaz aylarının insanlar üzerinde olumlu etkiler bıraktığına dikkat çeken uzmanlar, istatistiklerin yaz aylarında doğanların hayatta daha başarılı olduklarını ortaya koyduğunu da belirttiler. Uzmanlar, tatil yerlerine giden insanlar arasında kadınların üçte birinin ilk iki gün içinde seks yaptığını belirlediler.

Türkiye'nin en çok okunan bilgi dergisi Focus'ta yer alan incelemeye göre tüm bu etkilerin nedeni, SAD denilen bir tür mevsim hastalığı. Buna göre, bu hastalığa yakalanan insanlarda kışın, depresyon, aşırı yemek yeme alışkanlığı ve aşırı uyuklama halleri görüldüğü, ancak yaz aylarında ise bu insanların sanki hiçbir rahatsızlığı yokmuş gibi, cıvıl cıvıl, neşe dolu bir yaşam sürdüğü kaydedildi.

İnsanın yaz aylarında kendini daha seksi hissettiğini belirten uzmanlar, bunun nedeninin güneşin tepede olduğu zaman insanın daha dik yürümesine bağladılar. Bu durum özellikle kadınlarda göğüslerin daha dışarda olmasını sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!