Gündemi sarsan operasyonlara partilerden tepki

Güncelleme Tarihi:

Gündemi sarsan operasyonlara partilerden tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2013 10:52

Gündeme bomba gibi düşen 17 Aralık operasyonlarıyla ilgili siyasi partilerden art arda açıklamalar geldi. CHP olayı takip etmek için üç milletvekiliyle kriz masası kurdu.

Haberin Devamı

İstanbul'da bugün başlatılan operasyona ilk tepki CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den geldi.

Hurriyet.com.tr'nin sorularını yanıtlayan Tekin, "ümit ediyorum bu operasyon derin dehlizlere kadar gider. Eğer derin dehlizlere giderse, Türk siyasetinin lehine olur. Ancak böyle bırakılırsa, derinleştirilmezse, hiç anlamı olmaz" dedi.

"YOLSUZLUKLARIN BOYUTU İÇİN BAKAN OĞULLARININ SERVETİNE BAKIN"

Tekin, şöyle konuştu; "yolsuzlukların boyutun görmek için, bakan oğullarının servetlerine bakın. Bunu görmek için savcı, hakim olmaya gerek yok. Eğer operasyon derinleştirilirse, herkes varan 2, varan 3 görmeyi de beklesin.

Tekin, konunun İstanbul'da CHP'li belediyelere uzanma ihtimali konusunda ise, "Eğer CHP'ye de uzanıyorsa, kime kadar gidiyorsa gitsin. Gidecekse, Kemal Kılıçdaroğlu'na kadar gitsin. Yolsuzluklarla en çok mücadele eden isim Kılıçdaroğlu. Yolsuzluklarla ilgili derinleştirilerek yapılacak her operasyon bizi memnun eder" dedi.

İSTİFA ÇAĞRISI

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bugünkü operasyonda oğulları emniyet tarafından gözaltına alınan bakanlara istifa çağrısında bulundu. Tekin, yaptığı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi olayları sırasında halka yaptığı 'çocuklarınıza sahip çıkın' çağrısını da hatırlatarak kendisinin de aynı çağrıyı şimdi Başbakan'a ve hükümet üyelerine yaptığını söyledi.

CHP'DEN KRİZ MASASI

Bu arada CHP gündemi sarsan operasyonla ilgili gelişmeleri takip etmek için kriz masası kurdu. Milletvekilleri Engin Özkoç, Haydar Akar, Aykut Erdoğdu'dan oluşan kriz masasında gelişmelerin CHP tarafından 24 saat aralıksız takip edileceği öğrenildi.

ORAN OPERASYONU JET HIZIYLA TBMM’YE TAŞIDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, İstanbul'da bu sabah başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda üç bakanın oğlunun gözaltına alınması üzerine Başbakan Erdoğan'a istifa veya güvenoyu çağrısında bulundu.
Umut Oran, bu sabah ortaya çıkan vahim tabloyu soru önergesiyle jet hızıyla TBMM’ye taşıdı. Umut Oran, Başbakan Erdoğan’a yönelttiği soru önergesinde, “İstifa edecek misiniz? Güvenoyu mekanizması bu kez işleyecek mi? Size bilgi verdiler mi? Bakan çocuklarının telefonlarının bir yıldır dinlendiğinin ortaya çıkması karşısında bu durumu tam bir yıl önce öğrendinizse niçin gereğini yapıp söz konusu bakanları görevden almadınız?” sorularına yer verdi.

Haberin Devamı

ERDOĞDU: "BİZİM İÇİN YENİ DEĞİL"

Yolsuzluk iddialarına ilişkin açıklamalarıyla gündeme gelen Aykut Erdoğdu TBMM’de devam eden Bütçe görüşmelerinde söz aldı. Bu sabah yapılan operasyonlara değinen Erdoğdu şunları söyledi:
Biz hiç kimsenin gözaltına alınmasıyla ilgili sevinmeyiz. Umuyoruz ki herkesin hakkını hukukunu koruyacak bir süreç işler. Ve yine umuyorum ki bu soruşturma şantaj malzemesi olarak kullanılmaz.
Umuyorum bu ülkenin en önemli sorunu olan yolsuzluğu, yetim hakkının yenmesini önleyecek bir süreç başlar
Ve yine umuyorum ki AKP bu süreci doğru dürüst götürülebilmesi için yargı ve emniyete her türlü desteği yapacaktır.
Bugün İstanbul’da başlayan süreç bizim için yeni bir süreç değil.
Yaklaşık 2,5 yıldır bu kürsüde bugünkü tutuklamalar da olmak üzere sistemi anlatmaya çalıştık.

MHP'Lİ VURAL: “BUZDAĞININ GÖRÜNEN UCU CERAHAT AKIYOR...”


MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural da, işadamları ve bakanların oğullarını kapsayan yolsuzluk operasyonu konusunda, "bunlar sadece buzdağının görünen ucunun ucu. Maalesef cerahat akıyor. Tablo bunu gösteriyor" dedi.
Operasyonun AK Parti iktidarının "rant lobisine dönüştüğünü" gösterdiğini söyleyen Vural, "gemiler, özelleştirme ihaleleri, Sayıştay raporlarının saklanması. Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk kez Sayıştay uygunluk raporu vermeden kesin hesap AKP oylarıyla kapatılmıştır" dedi.

ÇAĞRI YAPIYORUM: “SAYIŞTAY RAPORLARINI AÇIKLAYIN"

Bu vesileyle Hürriyet.com.tr üzerinden bir de çağrı yapmak istediğini söyleyen Oktay Vural, "ivedilikle Sayıştay’ın denetçi raporlarının kamuoyuna açıklanması çağrısı yapıyorum. Türkiye'de şeffaflık olmalı. Denetçi raporları kamuoyuna açıklanmalı" dedi.

"ESKİ BAKANLAR BİLE 'RANT LOBİSİ VAR' DİYOR"

MHP'li Vural, AK Parti'nin eski bakanlarının bile başta İstanbul olmak üzere, tüm büyükşehirlerde bir "rant lobisinin varlığından" bahsettiğini de hatırlatarak, "Ayrılan bakanlar bile söylüyor. Ertuğrul Günay'ın söylediklerine bakın. İstanbul'da, büyük şehirlerde gayrimenkul üzerinden rant alanları yaratılıyor, nüfuz ve imtiyaz kullanılarak, halkın kaynakları eritiliyor" dedi.

"SONUNA KADAR GİDİN..."

Operasyonun "sonuna kadar götürülmesi gerektiğini" de vurgulayan Oktay Vural, "Bunların çok daha ötesinde bir takım hususlar olduğuna ilişkin kamuoyunda bir inanç var. Bunun sonunda ne çıkacak doğrusu bilmiyorum. Ama bütün bu derin ilişkilerin Türkiye'de rant paylaşımıyla ilişkili olduğu açık. İnşallah hukuk devletinde bu tür yanlış işler yapanların hesap verdiği, hesabın sorulduğu bir sonuç çıkar" dedi.

"MHP'Lİ İŞADAMLARINI FİŞLEMİŞLER, YANDAŞ EKONOMİ ÇARKI KURULMUŞ"

TOPBAŞ: OPERASYONUN GELDİĞİ NOKTAYI BEN DE BASINDAN TAKİP EDİYORUM

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugünkü operasyonla ilgili gelişmeleri basından takip ettiğini söyleyen Topbaş "Bu operasyonun geldiği noktayı ben de basından takip ediyorum. Sizler bizden daha iyi biliyorsunuz. Basından takip ediyoruz. Bizim henüz net bir bilgimiz yok. İlerleyen zaman dilimi içerisinde biraz daha huzura kavuşur buna inanıyorum. Takip ediyoruz" şeklinde konuştu. DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!