Günay: Adalet Bakanı'nı aradım bana dedi ki...

Güncelleme Tarihi:

Günay: Adalet Bakanını aradım bana dedi ki...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 13:54

Bergama Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yüksel’in, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde ayağa kalkmamasına tepki göstererek konuyu takip edeceğini söyleyen Kültür ve Turizm Eski Bakanı, Ak Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay işin peşini bırakmadı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüşen Günay, HSYK’nın, Bergama Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yüksel hakkında inceleme başlattığını söyledi.

Haberin Devamı

Bergama’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Türk Bayrağı’nın geçişi sırasında ayağa kalkmayan Bergama Başsavcı Vekili Hasan Yüksel’e karşı sosyal medyada vatandaşlardan gelen tepkilere bir de Kültür ve Turizm eski Bakanı ve Ak Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’dan geldi.

Başsavcı Vekili Yüksel ile ilgili haberleri önce sosyal medya daha sonra da gazeteler aracılığı ile takip ettiğini dile getiren Kültür ve Turizm eski Bakanı ve Ak Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, kanunları uygulamakla yükümlü olan bir kişinin bir törende böyle davranmasının yakışık almadığını ifade etti.

"KONUYU TAKİP EDECEĞİMİ SÖYLEMİŞTİM"

İzmir Milletvekili olarak konuyu hassasiyetle takip ettiğini, bu amaçla da durum hakkında Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüştüğünü anlatan Günay, “Konuyu takip edeceğimi söylemiştim. Sayın Adalet Bakanı ile görüşerek 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu öncesinde yaşanan bu olayın kamuoyunda infial yarattığını ve toplumda hassasiyet uyandırdığını dile getirerek ne tür bir işlem yaptıklarını sordum. Sayın Bakan da bana kendisinin de konu hakkında bilgisi olduğunu ve HSYK’nın inceleme başlattığını söyledi. HSYK’nın toplumda daha fazla infiale ve spekülasyona yol açmamak adına önümüzdeki birkaç gün içerisinde konuyu inceleyip bir açıklama yapacağına inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

"SADECE İZMİR'DE DEĞİL TÜRKİYE'DE YAŞANMAMASI GEREKLİ"

9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu öncesinde böyle bir olayın yaşanmasının üzüntü verici olduğunu sözlerine ekleyen Günay, “Geçen yıl da 9 Eylül Kutlamaları sırasında Vilayet Binası’na bayrak çekilmesi çekilmemesiyle ilgili bir tartışma yaşanmıştı, araya girerek bir yanlışı düzeltmiştik. Bu tür olayların sadece İzmir’de değil, tüm Türkiye’de yaşanmaması gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.

Günay: Adalet Bakanını aradım bana dedi ki...

OTURAN SAVCI MESLEKTAŞLARINI İKİYE BÖLDÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!