Gümüşhane - Trabzon ve Rize'de okullar açılacak mı? Ayrıntılar netleşti

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhane - Trabzon ve Rizede okullar açılacak mı Ayrıntılar netleşti
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2021 22:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin merakla beklediği koronavirüsle mücadelede yeni normalleşme kararını açıkladı. Velilerin en çok merak ettiği konuların başında ise okullarda yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağıydı. Bu konuda bilgiler kesinleşti. Peki, Gümüşhane - Trabzon ve Rize'de okullar açılacak mı?

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerin düşük riskli, orta riskli, yüksek riskli ve çok yüksek riskli olarak sınıflandırıldığını duyurdu. Buna göre ise yüz yüze eğitimin de detayları netleşti. İşte, Gümüşhane - Trabzon ve Rize'de okulların açılışına dair son bilgiler...

Kovid-19 vakalarına göre, Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman, çok yüksek riskli (kırmızı) grupta yer aldı.

Okullar Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında ilkokullarda 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacak.

Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitime başlanacak. Yüksek ve çok yüksek illerimizde ise genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.

Haberin Devamı

Bu bilgiler ışığında, kırmızı grupta yer alan Gümüşhane, Trabzon ve Rize'de, 8. ve 12. sınıflarlar hariç eğitim yüz yüze olmayacak.

Konuyla ilgili olarak ise Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önümüzdeki saatlerde açıklama bekleniyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!