Gülnar’da orman yangını

Güncelleme Tarihi:

Gülnar’da orman yangını
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2008 00:00

Mersin’in Gülnar İlçesi’ndeki kızılçam ormanında dün yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler 400 hektarlık alanda etkili oldu. Kavakoluğu Köyü’nde iki kadın yanarak can verdi, 25 kişi de yaralandı.

MERSİN’in Gülnar İlçesi’nde dün saat 12.30 sıralarında Silifke-Gülnar yolu üzerinde Kavakoluğu Köyü yakınlarındaki kızılçam serisinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler aşırı rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangına önce Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü ve belediye itfaiye ekipleri müdahale etti. Mersin, Erdemli, Mut, Anamur ve Aydıncık ilçelerindeki orman söndürme ekipleri de bölgeye yardıma geldi. 3 helikopterin de havadan müdahale ettiği yangında 40 arazöz ile yüzlerce orman işçisi görev aldı. Ancak, aşırı rüzgar söndürme çalışmalarını olumsuz etkiledi. Yangın rüzgarın etkisiyle Kavakoluğu Köyü’ndeki evlere sıçradı. 88 hanelik köyde bir çok ev alevlerin içinde kaldı.

Evlerinden dışarı çıkamayan CHP Mersin Milletvekili İsa Gök’ün akrabaları 84 yaşındaki Hatice Kırlangıç ile 16 yaşındaki Hatice Bulut yanarak öldü. Kontrol altına alınamayan yangının etkili olduğu, yaklaşık 400 hektar alan içinde yer alan 9 köyde tahliye işlemi başlatıldı. Gülnar Kaymakamı Mehmet Yıldırım, yangının Büyükeceli Beldesi’ne doğru ilerlediğini, burada da tahliye hazırlıklarına başlandığını açıkladı.

Evlerinden çıkamadılar

Kavakoluğu Köyü’ndeki yangında evlerinden dışarı çıkamayan Hatice Kırlangıç (84) ile Hatice Bulut (16) yanarak öldü. Yaralanan 25 kişiden 24’ünün dumandan zehirlendiği, bir kişinin de çeşitli yerlerinde yanıklar olduğu açıklandı. Evleri küle dönen köylüler yangını gözyaşları içinde seyrettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!