Güllaç tarifi (çikolatalı) Güllaç nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Güllaç tarifi (çikolatalı) Güllaç nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 16:03

Güllaç, Ramazan ayının en çok tüketilen tatlısı olmaya devam ediyor. Peki, pratikliğinin yanı sıra şerbetli ve unlu tatlılara oranla daha hafif olması nedeniyle de tercih edilen Güllaç tarifini kakao ve çikolatayla denediniz mi? Ramazan ayı denildiğinde ilk akla gelen şeylerden biri olan geleneksel lezzetin kakaolu halini sizler için derledik. İşte, çikolatalı ve kakaolu Güllaç tarifi!!

Haberin Devamı

Güllaç tarifini bir de böyle deneyin! Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı Güllaç, kakao ve çikolata parçalarıyla buluşuyor, tadına doyum olmuyor!  Bol sütle hazırlanan Güllaç’ı farklılaştıran şey ise genellikle süslemek için kullandığımız malzemeler oluyor. Peki, kakaolu Güllaç tatlısını hiç denediniz mi? Her yıl büyük bir keyifle hazırladığınız Güllaç’ı bol kakao ve çikolatayla deneyerek hem kendiniz hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. İşte, kakaolu Güllaç tarifi!

Malzemeler

7 adet Güllaç yaprağı,
2 su bardağı şeker,
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
80 gram çikolata,
2,5 çorba kaşığı kakao,
Üzerini süslemek için fındık veya Antep fıstığı parçaları

Hazırlanışı

6 bardak süte, 2 su bardağı şeker, 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi, 2,5 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin ve bu karışımı iyice kaynatın. Süt kaynamaya başladıktan sonra 40 gram çikolatayı da ekleyip, eriyene kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı ılıması için bir kenara koyun. Sos soğurken 7 parça güllaç yaprağını seçtiğiniz kabın şekline göre biçimlendirecek şekilde kesin. İlk katı serdikten sonra ılıyan sosu eşit derece gülaç yaprağının üzerine dökün. Sonra ara parçalardan ekleyin ve yine karışımdan ilave edin. Bu şekilde 3 ara kat daha koyun. 4 parça güllaç yaprağını bu şekilde serdikten sonra süslemek için seçtiğiniz 4 avuç kuruyemişin yarısını aralara serpiştirip, 80 gram çikolatanın 10 gramını ara katmana serpin. Aralara karışımdan ilave ederek 2 kat daha güllaç serin. Kalan kuruyemişleri de serptikten sonra son kat güllacı da serip kalan karışımı dökün. Üstünü çikolata parçaları ile süsleyerek dolapta 1-2 saat soğumaya bırakın. Kakaolu gülacınız soğuduktan sonra sunum aşamasına geçebilirsiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!