Güler’den PKK’ya: Silahlar derhal teslim edilmeli

Güncelleme Tarihi:

Güler’den PKK’ya: Silahlar derhal teslim edilmeli
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2025 07:00

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, terör örgütü PKK ve tüm uzantılarının bir an önce fesih kararı alması gerektiğini söyleyerek, “Derhal ve koşulsuz silahlarını teslim etmeliler” dedi.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110’uncu yıldönümü nedeniyle bakanlık karargâhındaki Atatürk Kültür Sitesi’nde, şehitleri anma programı düzenledi. Bakan Güler, buradaki konuşmasında teröristbaşı Öcalan’ın çağrısı ve PKK’nın verdiği yanıtla ilgili şunları söyledi: “Bugün geldiğimiz noktada, Cumhuriyet tarihinin en uzun ve kapsamlı isyan ve şiddet hareketi olduğunu itiraf eden örgütün, terörle bir yere varılamayacağını, ömrünü tamamladığını ve kendisini feshetmekten başka çaresinin olmadığını geç de olsa anlaması kayda değerdir. Ancak, terör örgütü PKK ve farklı coğrafyalarda ve farklı isimler altında faaliyet gösteren tüm uzantıları, nerede olduklarından bağımsız olarak, bir an önce fesih kararını almalı, derhal ve koşulsuz olarak silahlarını teslim etmelidir.

Haberin Devamı

ATEŞKES SÖZ KONUSU OLAMAZ

Aksi yöndeki hiçbir açıklama ve eylemin bir karşılığı yoktur ve olmayacaktır. Bu kapsamda ateşkes gibi metinde yer almayan hususlar gündeme getirilmemelidir. Zira böyle bir şey asla ve asla söz konusu değildir. Nihai hedefimiz; 85 milyon vatandaşımızın ortak temennisi olan terörün sona ermesi, terör örgütlerinin tamamen tasfiye edilmesi ve ülkemize yönelik her türlü tehdidin ortadan kaldırılmasıdır. Bu yüzden sürecin sabote ve suiistimal edilmesine veya uzatılmasına müsaade edilmeyecek; temkinli ve rasyonel bir yaklaşım esas alınacaktır. Devletimizin engin tecrübesi ve basiretine hepiniz güvenin ve müsterih olun.”

             

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!