Gülen'le fotoğrafı ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Gülenle fotoğrafı ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 13:15

Geçtiğimiz günlerde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olma gerekçesiyle tutuklanan ve 'Deniz Kuvvetleri imamı' olduğu ileri sürülen Orhan Sipahioğlu'nun Gülen'le fotoğrafları ortaya çıktı. Sipahioğlu'nun ifadesinde "Darbeyi yaptıran Fetullah Gülen'dir" dediği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

FETÖ'nün ’Deniz Kuvvetleri imamı’ olduğu iddiasıyla tutuklanan, daha önce Gebze Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Orhan Sipahioğlu, ifadesinde iddiaları kabul etmedi. Sipahioğlu Fethullah Gülen ile çekilen fotoğrafı bilgisayarındaki dosyadan ve geri dönüşüm dosyasından silerken; Siber Suçlarla Mücadele polisinin bilgisayarında yaptığı işlemlerle fotoğrafa ulaşıldı. Sipahioğlu fotoğrafın bir ziyaret sırasında çekildiğini, ancak örgütle bağlantısının olmadığını savundu.

Yazar Nurettin Veren’in bazı televizyon kanallarında Orhan Sipahioğlu’nun FETÖ’nün ’Deniz Kuvvetleri imamı’ olduğunu öne sürmesi üzerine Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma açtı. Gebze Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Orhan Sipahioğlu, 5 Eylül’de İstanbul’da gözaltına alındı. Geçen Cuma günü Gebze Adliyesi’ne sevk edilen Orhan Sipahioğlu tutuklanarak cezaevine konuldu. İrticacı olduğu iddiasıyla Yüksek Askeri Şura kararıyla ordudan atıldığında deniz kurmay binbaşı olan Orhan Sipahioğlu, hiçbir zaman Deniz Kuvvetleri’nin imamı olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Gülenle fotoğrafı ortaya çıktı

GÜLEN VE GEBZE İMAMLARIYLA ÇEKİLEN FOTOĞRAFLARI ÇIKTI

25 gün gözaltında tutulan Orhan Sipahioğlu’nun bu sırada el konulan bilgisayarı incelendi. Orhan Sipahioğlu’nun silmiş olduğu dosyalara ulaşabilmek için bilgisayarında işlem yapıldı. Siber Suçlarla Mücadele Şubesi polislerinin yaptığı işlemlerle Orhan Sipahioğlu’nun geri dönüşüm dosyasından da sildiği fotoğraflar tek tek ortaya çıktı. Orhan Sipahioğlu’nun ordudan birlikte atıldığı deniz kurmay binbaşı olan Emir Altıntaş ile birlikte terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’le çekilen fotoğraf ortaya çıktı. Orhan Sipahioğlu’nun ayrıca örgütün Gebze’de bulunan imamlarıyla birlikte çekilen fotoğrafları da ortaya çıkarıldı.

DARBEYİ YAPTIRAN FETHULLAH GÜLEN

Orhan Sipahioğlu fotoğrafın 2012 yılında bir ziyaret sırasında çekildiğini belirterek, "Darbeyi yaptıran Fethullah Gülen’dir. Cemaatin bir hizmet cemaati olduğuna inandım. Ancak, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz sonrasında cemaatin ABD ve İsrail olmak üzere dış ülkelerin güdümünde olduğunu, Türkiye aleyhinde çalıştığını anladım. Orduda olduğum sırada ve sonrasında denizcilerin imamı olmadım. Bugüne kadar hiçbir zaman FETÖ/PDY içerisinde olmadım" diye ifade verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

 TSK'DAN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sipahioğlu'nun bilgisayarında Gülen ve Emir Altıntaş ile birlikte çekilmiş fotoğraf buldu.

Deniz Kurmay Binbaşı iken 1994 yılında YAŞ kararıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilen Sipahioğlu, geçen yıl Gebze Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılmıştı.Yazar Nurettin Veren, katıldığı bir televizyon programında Sipahioğlu ile ilgili, örgütün "Türk Deniz Kuvvetlerindeki subaylardan sorumlu imamı" olduğunu ileri sürmüştü.

Gebze Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sıddık İlgar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün "Türk Deniz Kuvvetlerindeki subaylardan sorumlu imamı" olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan Sipahioğlu, İstanbul'un Beykoz ilçesindeki evinde gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Gülenle fotoğrafı ortaya çıktı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!