Gül'e ‘ihraç’ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Güle ‘ihraç’ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

FP'de gelenekçi- yenilikçi kavgası partiyi bölünme aşamasına getirdi. Parti disiplinine uymadığı için yenilikçilerin lideri Abdullah Gül'e, FP yönetiminden ‘‘ihraç’’ uyarısı geldi.

FP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, ‘‘Böyle devam ederlerse parti içi disiplin işletilir, partiyi tahrip edecek davranışlara asla izin verilmez’’ uyarısında bulundu.

GELENEKÇİ-yenilikçi kavgası nedeniyle bölünme sinyalleri veren FP'de sürpriz bir gelişme yaşandı. Yenilikçilerin lideri Abdullah Gül'e, FP yönetiminden ‘‘ihraç’’ uyarısı geldi. FP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, ‘‘Böyle devam ederlerse parti içi disiplin işletilir, partiyi tahrip edecek davranışlara izin verilmez’’ uyarısında bulundu. Bekaroğlu, ‘‘Gül, bu hareketin önemli bir kazanımıdır. Yeni bir Gül yetiştirmek kolay değil. Onun için Gül, kendini harcamasın. Gül'ün bu harekete katkıları vardır, daha katacakları vardır. Böyle duygusal tavırlarla, tahriklerle kendisine yazık ediyor’’ dedi. Bekaroğlu, Gül'ün, ‘‘Biz ‘partiden ayrılıp gidin' deniyor’’ sözlerini yanıtlarken de, şöyle dedi:

BAHANE ARIYOR

‘‘Kimse kimseye git demiyor. Ama sonuçta bu bir partidir ve her partinin de kuralları, disiplini vardır. Biz kimseye ‘gidin' demiyoruz, aksine gelip parti çalışmalarına katkıda bulunmalarını istiyoruz.’’

Gül'ün bu sözlerine karşılık, birilerinin de ‘‘Bunlar gitmek için bahane arıyor’’ dediğine dikkat çeken Bekaroğlu, ‘‘İşlerin bu noktaya gelmesinin sorumlusu da bu arkadaşlardır. Çünkü, parti içi mücadeleyi partiyi ele geçirmeye indirgediler. Parti içi mücadeleyi ‘yönetime biz geleceğiz' diye anlıyorlar. Ama buna karar verecek olan partinin delegeleridir’’ dedi.

FP Grup Başkanvekili Avni Doğan da, ‘‘Biz bu arkadaşlarımızın gitmesini istemiyoruz. Bu arkadaşlarımızın parti için önemlerini de küçümsemiyoruz. Ama yanlış sonuna kadar savunulamaz. İnsanların bir gün hatalarını anlayıp, düzelteceklerine inanıyoruz. Çünkü partinin bölünmesinden kimseye gelecek bir fayda yok’’ dedi.

KUTAN'DAN SUÇLAMA

Öte yandan MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nda, Kombassan Holdinge ait standı gezen FP Genel Başkanı Recai Kutan, parti içi meseleleri basın önünde müzakere etmeyeceklerini belirterek, ‘‘Eğer edenler varsa hata içindedirler’’ dedi.

Haberin Devamı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ‘‘Parti içinde maalesef hizipçilik yapmak suretiyle, partiyi yönettikleri halde birtakım arkadaşlarımızın küsmesine vesile olan ağabeylerimiz ve arkadaşlarımız var. Bunların olmaması lázım. Bunları yanlış değerlendiriyorum’’ diye konuştu.

Asiltürk: Ayrılıkçılar partiyi bombalıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!