Gül: İddiaları ispat edin

Güncelleme Tarihi:

Gül: İddiaları ispat edin
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2005 16:16

Başbakan Vekili Abdullah Gül, Ermeni iddialarına alet olan ülkelere çağrıda bulunarak, “yaptıklarınızın hesabını verin, iddiaları ispat edin” dedi.

Haberin Devamı

Gül, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili yaşanan gelişmelere değindi.

Türk ve Ermeni halklarının bin yıl boyunca birlikte yaşadıklarını hatırlatan Gül, iki halkın bu süre içerisinde birbirlerinin kültürüne ve güvenliğine katkıda bulunduklarını söyledi.

Gül, "Hatta devletimizin, bundan önceki devletimizin en üst mertebelerinde en önemli görevleri yapmışlardır. Daha da ilerisi Ermeni kilisesi, dili ve kültürü Osmanlı döneminde kurulmuş, korunmuş ve geliştirilmiştir. Bu konudaki gerçekler başta Ermeni yurttaşlarımız olmak üzere meseleye objektif ve dürüst bakan insanların, birçok tarihçi ve araştırmacıların gözünden kaçmadığını biliyoruz" diye konuştu.

  

Haberin Devamı

TRAJEDİ

 

Tüm bu gerçeklere karşın Türkiye’ye karşı büyük bir düşmanlık yapıldığını ifade eden Gül, Osmanlı’nın son döneminde başta Türkler olmak üzere toplumu oluşturan unsurların yaşadığı acı ve trajedilerin tarihin başka bir gerçeği olduğunu söyledi.

 

Gül, herkesin ailesinde dedelerin, ninelerin maruz kaldıkları göç, esaret, sürgün, katliam, şahadet ve salgın hastalık hikayelerinin hala anlatılmakta olduğunu belirtti.

 

Gül, "Sözde soykırım iddiasını ortaya tekrar atanların 90 yıl önce birbirine alet olan, birbirini kışkırtan emperyalist çevreler ile şoven Ermeni milliyetçileri olduklarını görüyoruz. Bunların geçmişte yaşanan trajedilerden ders almadıklarını, benzer kışkırtmaları içinde olduklarını görüyoruz" dedi.

 

"ERMENİ DİASPORASININ KEYFİ YERİNDE"

 

Gül şöyle konuştu:

  

"Avrupa’da, Amerika’da yaşayan Ermeni diasporasının hepsinin keyfi yerinde. Azınlıktalar. Azınlıkta oldukları için de azınlık şuurunu güçlendirmek için ellerine bir alet gerekiyor. İstismar edecekleri bir konu gerekiyor. Ayrıca da suçlular. Çünkü Ermenistan’a gidip yardım etmiyorlar. Bulundukları yerde konforlu bir hayat sürüyorlar. Bir taraftan bu suçluluğu gidermek, bir taraftan varlıklarını daha da pekiştirmek ve azınlık güçlerini en iyi şekilde kullanmak için istismar ediyorlar"

 

Haberin Devamı

"SOYKIRIM AĞIZA KOLAY ALINACAK BİR KELİME DEĞİLDİR"

 

Gül, soykırımın bir insanlık suçu olarak ağızlara kolay alınacak bir kelime ve herkesin önüne gelen her eyleme atfedeceği basit bir suç da olmadığını söyledi.

 

1948’de BM’nin kabul ettiği ve Türkiye’nin de taraf olduğu sözleşmeyle soykırımın tanımlandığını belirten Gül, Ermeni soykırımından bahsetmek için bir insanın sadece Ermeni olduğu için hiçbir gerekçe olmadan öldürülmesi gerektiğini anlattı.

 

Gül, "Böyle bir şey bizim tarihimizde olmuş mudur? Olduysa Ermeni kiliseleri ne geziyor? Ermenilerin Osmanlı’da en üst makamları işgal etmeleri nasıl mümkün olabiliyor? Bunların hepsi safsatadır, iftiradır. Buna alet olan parlamentolara çağrımız var. Bunu ispatlayacaksınız. Madem ki böyle suçlamalar yapabiliyorsunuz, hesabını vereceksiniz. Herkese hodri meydan dedik" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!