Gül: Guardian Gazetesi'ni tekzip ettim

Güncelleme Tarihi:

Gül: Guardian Gazetesini tekzip ettim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2007 12:09

Cumhurbaşkanı adayı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, 1995 yılında İngiliz The Guardian Gazetesi'ne "Türkiyelaik sistem iflas etmiş demektir ve biz kesinlikle onu değiştirmek istiyoruz" dediği iddiasını yalanladı.

Haberin Devamı

Abdullah Gül, dün akşam TRT'de katıldığı programda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

“The Guardian gazetesine verdiği iddia edilen demecindeki 'Bu laik düzen değişecektir' şeklindeki sözleriyle ilgili olarak bir gazetenin, kendisi aleyhinde kampanya yürüttüğünü” söyleyen bir gazeteciye de Gül, şu karşılığı verdi:

“1995 yılında Türkiye gelen İngiliz gazeteci herkesi dolaşırken bana da uğramış. Benimle de Türkiye üzerine, Türk siyaseti üzerine konuşmuş. Gittikten sonra da bir sayfalık gazetesinde bir yazı yazmış. Bir sayfalık Türkiye'yle ilgili tahlillerini yapmış. Görüştüğü kişilerden izlenimlerini aktarmış. Benimle ilgili de bir, bir buçuk sayfalık makalede 'Abdullah Gül'le de görüştüm' diyor ve bir satırlık benim görüşlerimi bu şekilde ifade ediyor. Bu The Guardian gazetesinde 1995 yılında çıkınca ben bunu tekzip etmişim, yazı yazmışım. Cumhuriyet gazetesinde var bakarsanız. Tekzip ettiğimi de söylüyor. 'Benim söylediklerimi böyle yazma, ben bunları böyle söylememişim'. The Guardian gazetesi de 'bununla ilgili Abdullah Gül'den böyle bir düzeltme aldık' diye yazmış. Bunları dünkü Cumhuriyet gazetesinde çok güzel şekilde özetlemişler. Benim bir makalem değil, benimle yapılmış bir röportaj değil. Bir buçuk sayfalık yazısında bana atfen bir şey söylüyor.”

Haberin Devamı

Türkiye siyasetiyle ilgili herkesle konuştuğunu kaydeden Gül, burada acı olanın, söz konusu gazetenin manşetin altına, kırmızı zemin üzerine, tırnak içinde kendi ağzından kotasyon yaparak, üstelik gazetecinin de yazmadığı şekilde yayınlaması olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyet gazetesinin, Türkiye'nin en önemli gazetelerinde biri olduğuna işaret eden Gül, “Böyle bir gazeteye yakıştırmam bunu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!