Gül’den smokin için yeÅŸil ışık

Güncelleme Tarihi:

Gül’den smokin için yeşil ışık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2008 07:00

Kraliçe II. Elizabeth onuruna Çankaya Köşkü’nde verilecek yemeğin kuralları netleşti.

Haberin Devamı

Hurriyet.com.tr smokin tartışmasını böyle duyurmuştu...

EÅŸli yemekte erkekler smokin, hanımlar tuvalet giyecek. Mönüde baharat, sarmısak, salçalı soslar ve deniz ürünleri olmayacak. CumhurbaÅŸkanı Gül’ün protokol görevlilerine "Ne gerekiyorsa yaparım" demesi, büyük olasılıkla smokin giyeceÄŸi ÅŸeklinde yorumlandı. Hayrünnisa Gül de yemeÄŸe koyu renk bir tuvaletle katılacak.Â

Ä°NGÄ°LTERE Kraliçesi II. Elizabeth ile eÅŸi Edinburgh Dükü Prens Philip’in Türkiye’ye yapacağı ziyaret nedeniyle CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül’ün 13 Mayıs akÅŸamı Çankaya Köşkü’nde Kraliçe onuruna vereceÄŸi yemeÄŸin kuralları netleÅŸti. Buna göre yemek eÅŸli olacak. Erkekler smokin, kadınlar tuvalet giyecek. Gül, bu konuda protokol yetkililerine, "Ne gerekiyorsa onu yaparım" diyerek, smokin giyeceÄŸi mesajını verdi. "First Lady" Hayrünnisa Gül de, koyu renk bir tuvaletle geceye katılacak. Â
  Â
Büyükanıt belli değil

Yemek davetiyesinin kıyafet bölümünde, "Smokin ve tuvalet giyilmesi" notu yer alacak. Yemek daveti eşli olacağı için, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın katılmayacağı ileri sürülüyor. Yemekte İngiltere tarafının ricası üzerine sarmısak, acılı-acısız değişik tür baharatlar ve salçalı sos kullanılmayacak. Kraliçe’nin mide rahatsızlığı nedeniyle kabuklu deniz ürünleri de yemekte ikram edilmeyecek.

/images/100/0x0/55ea0f49f018fbb8f8688da4


Reverans yok sohbet var

Karşılamada Kraliçe’nin "Nasılsınız?" sorusuna, aynı şekilde yanıt verme zorunluluğu olmadığı, Gül ile II. Elizabeth’in Çankaya Köşkü’nün ana kapısında diledikleri gibi sohbet edebilecekleri bildirildi. Hayrünnisa Gül’ün de Kraliçe’ye reverans yapma zorunluluğu bulunmuyor. Kraliçe Ankara’da Sheraton Oteli’nde kalacak. Ancak İngiltere Büyükelçiliği rezidansı da hazır tutulacak.

Emine Hanım’la Bursa

14 Mayıs’ta beş saatliğine Bursa’ya gidecek Kraliçe ve beraberindeki heyete, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın eşlik etmesi kesinleşti. Kraliçe’nin İstanbul ziyareti nedeniyle "HMS Illustrious" isimli uçak gemisi de İstanbul boğazına demir atacak. Gemide, özel davetlileri yemekte ağırlayacak olan Kraliçe’nin, 15 Mayıs’ta İstanbul’da tarihi yerlerin yanısıra İstanbul Modern’i ziyaret etmesi ve İstinye’de Boğaz’ın gemi trafiğiyle ilgili bir brifing alması öngörülüyor.

Ajanlar geldi

16 Mayıs sabahı İstanbul’dan Ankara’ya gelecek olan Kraliçe, burada İngiltere Büyükelçiliği’nde vereceği resepsiyonun ardından Türkiye’den ayrılacak. Kraliçe’yi Türkiye ziyaretinde Türk güvenlik birimlerinin yanı sıra, İngiliz İstihbarat Servisi MI6’tan 50’ye yakın ajan koruyacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!