Gül: Cadı avı olmaz

Güncelleme Tarihi:

Gül: Cadı avı olmaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2013 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’yla yaptığı Gezi Parkı görüşmesinde, “Bu süreçte herkesin sorumlu ve soğukkanlı davranması gerekiyor. Twitter üzerinden cadı avı başlatılmasına müsaade etmem. Bu süreçte adli ve idari soruşturmanın takipçisi ben olacağım” dedi.

Haberin Devamı

Gül, orantısız güç kullanan polisler ve buna göz yuman emniyet yetkilileri konusunda ise İçişleri Bakanı Muammer Güler’den doğrudan bilgi alacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Gül, dün MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ardından Metin Feyzioğlu’nu kabul etti. Görüşme sonrası açıklama yapan Başkan Feyzioğlu şunları söyledi: “Şiddet görüntülerini cumhurbaşkanına verdik. Polisin cezalandırmak amacıyla bu şiddeti kullandığını ifade ettik. Amacımız polisi yıpratmak olsa kenara çekiliriz ve bu şiddeti devam ettirmesini dileriz. Biz hem vatandaşların canları yanmasın hem de devletin polisiyle halk arasına daha sonra giderilmesi mümkün olmayan nefret duvarı oluşmasın istiyoruz. Cumhurbaşkanına gaz bombası kapsülünü takdim ettik. Yakın mesafeden sıkıldığında gaz atmak için değil o metali vücuda saplamak için kullanılıyor. Bu metal, iki hastanın testislerini paramparça, 4 gözü de kör etti. Avukatlarımızın meydandan geçerken acımasızca dövüldüğünü, gözlerinin patlatıldığını fotoğraflarla belgeledik. Bir an önce sorumlular için adli ve idari işlemlerin başlatılmasını, bunların caydırılması anlamında istiyoruz. Twitter olayına özellikle girdik. Çünkü 21’inci yüzyıl gençliğinin iletişim aracının ‘baş belası’ olarak nitelenerek özgürlüklerin kısıtlanacağı sinyalinin verilmesini ürkütücü bulduk. İçeriklerini arz ettik. Tweet atanlar hakkındaki bu soruşturma aceleciliğinin, vatandaşı öldüresiye döven polisler hakkında da gösterilmesini istedik. İsteğimiz halka, sayın cumhurbaşkanının güvence vermesiydi. Şu anda gözaltı konusunda sağlıklı sayı yok, sürekli değişiyor. Son derece anlayışlı ve gereğinin yapılması konusunda kararlı gördüm. Kamuoyunda bir cadı avı başlatılacağı, dizi dizi, bölük bölük göstericilerin terör mahkemeleri önüne getirileceği endişemizi dile getirdik. Cumhurbaşkanı böyle bir cadı avının olmayacağını ifade etti.”  


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!