Gül: AKP, Türkiye' de kardeşliğin sigortasıdır

Güncelleme Tarihi:

Gül: AKP, Türkiye de kardeşliğin sigortasıdır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 13:53

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AK Parti'nin Türkiye'de kardeşliğin, birlik ve bütünlüğün sigortası olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Gül, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Kayseri'de Bünyan ilçesinde halka hitabederek, partilerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, kendisine ve tüm arkadaşlarına karşı Türkiye'nin her yerinde büyük teveccüh olduğunu ifade etti.

Temmuzun sıcak gününde kendilerinin seçim istemediğini, ancak Mecliste cumhurbaşkanı seçimleri kilitlenince seçime gidildiğini belirten Gül, seçimin siyasi partilerin birbirleriyle yarışması demek olduğunu anlattı.

Türkiye'de 4.5 yıl önce enflasyon oranlarının çok yüksek olduğunu, hükümetleri döneminde 'zam' kelimesini adeta unutturduklarını vurgulayan Bakan Gül, “Türkiye'de enflasyon oranını indirdik, faiz oranlarını düşürdük. Bankacılığı yeniden düzenledik, şimdi bankalar kar ediyor. Çaldırmıyoruz, hortumculara para vermiyoruz. Onlar bankaları batırıp kaçtılar, borçlarını biz ödüyoruz. Okullarda 4 yıldır öğrencilere ücretsiz ders kitabı veriyoruz. Onlar paraları hortumcuya verdi, biz buralara veriyoruz.”

Haberin Devamı

Sözleri “Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin” sloganıyla kesilen Bakan Gül, şöyle konuştu: “Bize vurmak kırmak yakışmaz. Sizlerin arasına tahrik etmek, nifak sokmak için gelmedim. Hepsi bizim kardeşimiz ama hizmetlerimizi de anlatmak hakkımızdır. Onlar da çıkıp anlatsınlar. Onun bunun arkasından atmasınlar. Kavga edersek, enerjimiz boşa gider. Koalisyon hükümetleri, kitap dağıtmadı, yollar yapmadı, barajlar açamadı. Sarıoğlan'da 19 yıl önce barajın temelini atmışlar, kavgadan ve gürültüden barajı bitirememişler.”

Vatandaşlardan kimin ne tür hizmetler yaptığını iyi analiz etmelerini isteyen Gül, “Elinizi vicdanınıza koyun ve 'bu söylediklerin yalan, sana yakışmıyor' dediğiniz nokta varsa bize oy vermeyin. Ama aksini söylüyorsanız, o zaman da hepinizin oylarını istiyoruz” dedi.
Türkiye'de birliği, bütünlüğü, kardeşliği pekiştirecek tek partinin AK Parti olduğunu savunan Bakan Gül, “Türkiye'nin bütün şehirlerini kucaklayabilen, al bayrağımızı mitinglerde dalgalandırabilen tek parti biziz. AK Parti, Türkiye'de kardeşliğin, birlik ve bütünlüğün sigortasıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusuna da değinen Gül, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde minare kılıfa sığmadı ve herkes bunu gördü. Millet, yanlışlıklar yapıldığında 'oldu, geçti' demiyor. Günü geldiğinde cevabını sandıkta veriyor. Türkiye'de daha önce 3 cumhurbaşkanı, aynı kurallara göre seçildi. Pazar günü, elinizi vicdanınıza koyun, hizmetlerimizi hatırlayın ve buna göre kararınızı verin.”

Gül, konuşmasını tamamladıktan sonra vatandaşlara seçim otobüsünün üstünden karanfil atarak ilçeden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!