Guardian: Dün general oldu bugün başkan yardımcısı

Güncelleme Tarihi:

Guardian: Dün general oldu bugün başkan yardımcısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2010 09:58

Kuzey Kore lideri Kim Jong Il, generalliğe atadığı oğlu Kim Jong Un’u aynı hafta içinde İşçi Parti’sinin merkezi askeri komisyonunun başkan yardımcısı ilan etti.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor 

DÜNYADA BUGÜN ÖNE ÇIKAN TÜM MANŞETLER

Bir hafta içinde iki önemli pozisyona atanan Kim Jong Un’un, aile hanedanlığını sürdürerek Kuzey Kore’nin yeni lideri olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Salı günü yapılan açıklamanın ardından ilk politik makamını elde eden Kim Jong-un’un, nükleer güce sahip komnist rejimin başına geçme süreci de hızlandı.

Kuzey Kore’nin şimdiki lideri Kim Jong Il, 1994 yılında babasının ölümüyle ülkenin başına gelmiş ve böylece komüsnist rejim altında yönetilen bir ülkede ilk defa babadan oğula liderlik geçişi yaşanmıştı. Bugün ise Kim Jong-Il’in oğlunu kendi koltuğuna getirerek aile ismini üçüncü nesilde devam ettirmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Öte yandan, batılı analistler Kim Jong Il’in ani ölümünün yaşanması halinde askeri dikta yönerimi altındaki 24 milyonluk ülkenin kaosa sürüklenebileceği görüşünde. Kim Jong-Il’in sağlığının sürekli kötüye gittiğine dair spekülasyonlar yayılırken, oğlunu lider olarak atamak istediği 2012’ye kadar sağlığının elvermeyeceği öne sürülüyor.

Kim Jong Il, İşçi Partisi’ndeki en yüksek ikinci mevkiye geldiği 1973 senesinde 31 yaşındaydı. Ülkenin yeni lideri olması beklenen oğluı Kim Jong Un ise sadece 27 yaşında olduğu belirtiliyor. Kim Jong Il’in, genelde ülke dışında olan en büyük oğlu Jong Nam’ı liderlik için uygun görmediği, ortanca oğlu Jong Chol’u ise kızlara benzettiği için göz ardı ettiğine inanılıyor.

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

Planet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!