GSS Prim borcunuzu nasıl öğrenebilirsiniz?

Güncelleme Tarihi:

GSS Prim borcunuzu nasıl öğrenebilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2015 16:11

GSS nedir, BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi nasıl yapılır gibi soruların cevaplarını ve GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında önemli bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini yaparak prim borcunuz olup olmadığını anında öğrenebilirsiniz. GSS nedir, BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi nasıl yapılır gibi soruların cevaplarını ve GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında önemli bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

GSS nedir?

GSS borç sorgulama prim durumunuzu ve Gss prim borcunuzu öğrenmenize olanak sağlayan bir sorgulama türüdür.

GSS borç sorgulaması işlemlerinizi internet kullanarak da yapabilmeniz mümkündür. Ancak genel bir şekilde açıklamak gerekirse, GSS borç sorgulama işlemleri; GSS primlerini öderken bazı zorluklarla karşılaşmış vatandaşların, borç bilgilerini kontrol etmelerine olanak sağlamaktadır. GSS borç sorgulama işlemlerinizi; Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) resmi web sayfası üzerinden, oradan da e-devlet kapısı sistemi üzerinden yapabilmeniz mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

GSS borcunuzu öğrenmek için yapmanız gerekenler:

GSS borç sorgulama işlemleriniz için yapmanız gerekenler ise şöyle:

  • GSS borç sorgulaması işlemleriniz için öncelikle, http://www.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

    Bir sonraki aşamada yapmanız gereken, bu sayfanın üst tarafında yer alan başlıklardan, E-SGK yazan başlığa gelmek. Hemen sonrasında, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, üstten ikinci olan ve E-Hizmetler yazan başlığa tıklamak.

    Daha sonra açılacak olan yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI ( www.türkiye.gov.tr adresinden hizmet vermektedir.) şeklinde yer alan ibareye tıklayınız. Böylece sistem sizi direkt olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır.

    Daha sonrasında, bu ekranda GSS borç sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için ilk önce, sorgu türü yazan bölümde diğer ödemeler, sorgu tipi yazan bölümde ise GSS PRİM başlığını göreceksiniz.

    Burada, T.C. kimlik numaranızı kullanarak ve yine bu sayfada yer alan güvenlik kodu karakterlerini ilgili alana doldurarak, GSS prim borç sorgulaması işlemlerinizi sonlandırıp, borç durumunuzu öğrenebilirsiniz.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!